Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

DEDEKTİF HAYRİ ARAŞTIRDI

DEDEKTİF HAYRİ ARAŞTIRDI

2024 yerel seçimler yaklaştıkça Ceyhan Belediye Başkan aday adayları da yavaş yavaş sahaya inmeye başladığını  yazmaya başlamıştık

2024 yerel seçimler yaklaştıkça Ceyhan Belediye Başkan aday adayları da    yavaş yavaş sahaya inmeye başladığını  yazmaya başlamıştık bugünkü yazımızın ikinci kısmında kimler  hangi adaylar için nasıl yorum yapmışlar paylaşmaya devam edelim.

Ceyhan’da Bir UMUT Var sloganı ile  yaklaşık 2 yıldır halkın içerisinde gezen Ceyhan Belediyesi Meclis üyesi sayın Umut Topal, Halkın büyük teveccühünü kazanmış üzerinde güzel kalıcı izler bırakmış, Nedeni ise Partili partisiz ayırt etmeden herkesin işini çözen babacan tavrı ile küçükle küçük büyükle büyük olan Meclis üyeliği boyunca da Ceyhan’ın kalkınması ve gelişmesi yönünde her zaman öncülük etmiş.Vatansever kişiliği ile çevresine örnek olmuş tecrübeli bir siyasetçi.Umut TOPAL  Siyasi yaşamında kimin yanında olduysa hep kendisini geri planda tutmuş, desteklediği  adaylar hep kazandırmıştır. Makam Mevki istemeden Önceliği Ceyhan ve ilçede yaşayan insanlara yaşam şartlarının daha üst seviyede olması konusunda hep elini taşın altına koymuş, bu azmi ve başarısı ise Ceyhan’da büyük takdir toplamış.Bana göre potansiyel adaylardan biri olan sayın Topal’ hangi partiden aday olursa olsun iki sıfır önde başlayacak çünkü 2 meclis üyesi olduğundan buyana halktan kopmayan, hep insanlara saygı  ile yaklaşan onlara karşı sevgi biriktiren kişiliği,insanlığı vatandaşların gözünde büyük teveccüh besliyor. 

 

CEMAL SAİM CETENAK

Cemal  Saim Çetenak eski AK Parti ilçe Başkanı Sayın Çetenak: ilçede gelmiş geçmiş en başarılı ilçe başkanlığı yapan bir isim Sözünü üst mercilere geçiren Ceyhan’ın gelişmesi yönünde kimseye eyvallahı  olmayan disiplinli bir ilçe başkanlığı yaptı. Bir vatandaşın işi düştüğü zaman bir telefonla işini çözen Partideki makam kapısını kapatmayan,şimdiki pısırık başkanlar gibi arka odalarda ihale hesapları yapmayan, Partisinin oylarını yükseltmek ve İktidarın gücünü kullanarak Ceyhan’a Hizmet konusunda elini taşın altına koyan tek ilçe Başkanı sayın Çetenak, ilçe başkanlığı döneminde  yüzlerce işsiz genci çevredeki fabrikalara yerleştirdi. Yeni evlenen çiftlere maddi ve manevi yardımlar yaparak yuva kurmalarında öncülük etti. Esprili güler yüzüyle insanların kalbini kazanmış. Partiye küskün olanları tekrar partiye dönmeleri konusunda gayret sarfetmiş .Ceyhan’da ilçe başkanlığı yaptığı süre zarfında arkasında çok güzel anılar bırakmış,sözünü Yüksek mercilere geçiren Ceyhan için masaya elini vuran tek başkan olarak hafızalarda yer etmiş. Başkan Çetenak’ta 2024 yerel seçimlerde potansiyel adaylardan birisi olarak yorumlanıyor.

SAMİ ÖZSOY

Şuanki Ceyhan İlçe Başkanı Sami Özsoy; aldığımız duyumlara göre il başkanlığı tarafından istifası istenmiş. Kendisi de Belediye Başkan adayı olma konusunda yakın zamanda istifa edeceğini çevresinde konuşmuş. Hatta bazı yerlerde ise AK Parti Genel Başkan yardımcısı Ömer Çelik’ten Belediye Başkan adaylığı konusunda söz aldığı kulağımıza geldi. Sayın Özsoy genç siyasetçi eleştirilere tahamülü olmayan kendisinden başka kimsenin yükselmesini istemeyen kurumlara söz geçiremeyen Bir başkan Siyasette  Ak partide gözünün açan,Gençlik kollarından başladı meclis üyesi seçildi şimdi ilçe Başkanı oldu.Nerde ne şekilde ihaleler oluyor Partinin özel odasında kimlerle nasıl ne şekilde anlaşma sağlanıyor Allah ile onların arasında sayın Özsoy’un 2006 yılında  o dönem Başbakan bu dönem Cumhurbaşkanımız olan sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili attığı bir Twiter var onu şimdilik yayınlamıyoruz. Aday olur mu olmaz mı? Ömer Çelik’ten gerçekten  söz aldı mı almadı mı? Sayın Çelik’e bizzat soracağım?

AV  SALİH AYDIN

Sayın Salih Aydın’ı Avukat olarak tanırlar siyasette aktif olmayan kendi halinde birisi Geçen seçimlerde aday adayı oldu ancak sayın Aydın’ın niyeti Başkanlık değil Meclis üyeliği için güçlü adaydan  teklif bekleyen bir isim olduğu söyleniyor. Ceyhanlılar kendisini fazla tanımaz hiçbir yerde gözükmez  siyasette de fazla tanınan bir kişi değil. Belediyecilik bilgi ister,Ceyhan’ın tüm sorunlarını bilen Harita mühendisliğinden anlayan,Mimar olan ve Tecrübeli meclis üyelerinin işi Bu nedenle Avukat’tan emlakçıdan,hırdavatçıdan vs. gibi mesleklerle uğraşan siyasetçilerden Belediye Başkanlığı yapacak sıfatta olmaz

 

 

ERDOĞAN HALUK ALTAN

 

Sarıçam  Belediyesi Dış ilişkiler Müdürü Erdoğan Haluk Altan, bey Ceyhan’da Alemdar Öztürk beyin Başkanlığında İmar Müdürlüğü yapmış, Belediyecilikte sayın Erol Kahraman gibi donanımlı bilgili bir isim Belediyeciliği iyi bilen, Belediye nasıl yönetilir, Yasada Belediyecilikle ilgili neler var hepsini bilen,hatta Ceyhunkent 1 ve TOKİ’nin Ceyhan’a kazanılmasında büyük rolü olan sayın Altan’ın aday olması konusunda bir gurup kendisine teklif götürmüş, onu Ceyhan’ın mimarı olarak görüyorlar.Geçmişte güzel hizmetler arkasında bırakan Erdoğan Haluk Altan bey de potansiyel adaylardan birisi olarak görülüyor. 

Diğer adaylarla ilgili görüşlerimiz devam edecek

 

Erken öten horozlar var

Yerel genel seçimlere yedi ay kala gönlünde belediye başkanlıkları ve belediye mecils üyelikleri yatanlar meydana çıkmaya başladı..

Başta Kırkpınar olmak üzere güreş yarışmalarında meydana çıkanları cazgır, “yiğitler çıktı meydane/hepsi biribirinden merdane”

diye tanıtır ya, siyasette de o hesap.

Hemen her partide adaylar birer birer meydana çıkmaya başladı..

Kimisi çıkıp yapacaklarının anlatıyor, kimisi ise aday olacağını tahmin ettiği siyasetçileri aleyhine konuşarak prim yapmaya çalışıyor..

Yani, erken öten horoz oluyorlar..

Dediğim gibi, bir kısım aday adayları çıkıp medyaya açıklama yapıyorlar, gazete, internet siteleri ve youtube kanallarını ziyaret ederek hem adaylıklarını açıklıyor, hem yapacakları projeleri anlatıyor..

Mahallenin erken eten horozu olmayı tercih edenler ise, farklı bir yöntem izleyip, aynı partide rakip gördüklerini ya da aday gösterilme olasılığının yüksek olduğunu düşündükleri siyasetçilere aleyhine konuşmayı yeğliyorlar..

Hedeflerine aldıkları siyasetçinin ne kadar başarısız bir siyasetçi olduğunu anlatıyorlar..

Tabii, bunu sadece kendileri yapmakla yetinmiyorlar, çevrelerindeki “ekibim” dediği kişilere de söyletiyorlar..

Bu tür siyasetin bir örneğine bugünlerde MHP’den aday adayı olan birinden görüyoruz..

Bizim iddialı, iddiassına bakarsanız Devlet Bahçeli’nin başka adaylara değerlendirmeden direkt aday göstereceği zatın hedefinde önceki dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana eski Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ var..

 Aday adayına ve destekçisi bir kaç kişiye göre, Hüseyin Sözlü Adana’nın gelmiş geçmiş en başarısız belediye başkanı. MHP Genel Merkezi adının üstüne dört yıl önce çizmiş..

Seyfettin Yılmaz’ın başka bağlantıları varmış..

Bilal Uludağ, iki seçim kazandığı Sarıçam’ı bile yönetemiyormuş…

Yukarıda Tanrı var, kendisinden duymadım, ama destekleyen ve şimdiden ekibinde olduğunu söyleyen birinin söylediklerini işittim…

Şimdiden en çok merak ettiğim, bu kimseyi beğenmeyen siyasetçinin ön seçim olsa MHP tabanından kaç oy alacağı ama, sanırım bu dört dörtlük siyasetçinin MHP tabanındaki karşılığını hiç mi hiç öğrenemeyeceğiz..

Durum tam da mahallenin erken öten horozu durumu anlayacağınız..

Genelde, erken öten horozun başını keserler ama, sanki bu kez farklı olacak sanki..

Başının kesilmesi olasılığı kadar, koltuk sahibi olması da kuvvetle muhtemel..

Fakat bir şeyden çok eminim..

Yedi ay sonra Hüseyin Sözlü, Seyfettin Yılmaz ya da Bilal Uludağ MHP’nin adayı olup Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirse, bu kişiyi Büyükşehir bürokratı olarak göreceğimizden adım gibi eminim!...



Anahtar Kelimeler: DEDEKTİF HAYRİ ARAŞTIRDI
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı