Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Dini nikahlı eşini yeğeni olarak tanıtıp, damat adaylarını dolandırmış

Dini nikahlı eşini yeğeni olarak tanıtıp, damat adaylarını dolandırmış

Dini nikahlı eşini yeğeni olarak tanıtıp, damat adaylarını dolandırmış

Adana'da, polis tarafindan düzenlenen 'fuhus' operasyonunda yakalanan Resul G.'nin (52), dini nikanli esi Nazmiye G.'yi (32) yegeni olarak tanitip, evlilik için talip olanlari altin ve ev esyasi aldirarak dolandirdigi ortaya çikti. Çete lideri Ayfer K.'nin de polisin takibinden kurtulmak için telefonla arayan müsterilerine 'kadin ayarladim' yerine 'mercimegi firina verdim' sifresini kullandigi belirlendi.

 
 24'Ü KADIN 54 KISI GÖZALTINA ALINDI

Adana Il Emniyet Müdürlügü Ahlak Büro ekipleri, 3 ay önce bir fuhus çetesine yönelik çalisma baslatti. Yapilan teknik ve fiziki takibin sonunda da 18 Ekim günü Nigde ve Adana'da es zamanli operasyon yapti. Operasyonda, 24'ü kadin 54 süpheli gözaltina alindi. Çete liderinin Ayfer K., engelli Ahmet K.'nin Ceyhan ilçesi, engelli Tamer T.'nin de Kozan ilçesi sorumlusu oldugu ortaya çikti. Çetenin, 70 ile 100 lira arasinda fuhus yaptirdiklari kadinlari, kent disindaki bahçe ve tarlada çalisan isçilere araçla götürdükleri belirlendi.

 

DOLANDIRDIGI KISILER TELEVIZYONA ÇIKMIS

Kadinlara lüks araba isimleri veren ve 17 yasindaki bir kiza da fuhus yaptirdigi tespit edilen çetenin, köy eglencelerine kadin götürdügü ortaya çikti. Fuhsa zorlanan kadinlarin ise, kazançlarinin yarisini alan Ayfer K.'ye (39) 'Manukyan' lakabi taktigi, Resul G.'nin dini nikahli esi Nazmiye G.'yi yegeni olarak tanitip, evlilik için talip olanlardan altin ve esya alip, kaçtigi saptandi. Evlilik vaadiyle dolandirilan bazi magdurlarin bir televizyon programina çiktiklari da belirlendi.

 

20 KISI TUTUKLANDI

Ayfer K.'nin polise yakalanmamak için telefonda, müsterilere, kadinlari ayarladim yerine 'mercimegi firina verdim', pazarlamanin ardindan da 'siz adresinizi verin, mercimekler yola çikti' sifrelerini kullandigi belirlendi. Polisteki sorgulari tamamlanan süphelilerden 2'si kadin 20 kisi tutuklandi, 6 süpheli ev hapsine çarptirildi. 20 süpheli ise serbest birakildi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı