Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

DORUK GAZETESİ 30 YAŞINDA!

DORUK GAZETESİ 30 YAŞINDA!

Doruk Gazetesi 21 Nisan 1992 yılında Kurtuluş Mahallesi’nde yayım hayatına atıldı. Müteahhit Mucip Kazma ile yola çıkan Doruk Gazetesi 30 yılda birçok unutulmayacak haberlere imza attı. Yayınları çok ses getirdi.

DORUK GAZETESI 30 YASINDA!

 

Doruk Gazetesi 21 Nisan 1992 yilinda Kurtulus Mahallesi’nde yayim hayatina atildi. Müteahhit Mucip Kazma ile yola çikan Doruk Gazetesi 30 yilda birçok unutulmayacak haberlere imza atti. Yayinlari çok ses getirdi.

TBMM’nide Doruk gazetesi tartisildi. Birçok haberi ses getirirken, bugün Adana Büyüksehir Belediyesi ana binasinin son sekli, Gazi Bulvari, Gazipasa Bulvari olarak adinin degistirilmesi, Pepsi’nin pasli cam siseden çikip, pet siseye geçisinde imzasi olan gazetedir. Recep Tayyip Erdogan, Abdullah Çaliskan’a; “Bu haberin risk tasidigini bilmiyor musun” diyerek, masasinda duran Doruk Gazetesi’ni isaret etmisti. Doruk her zaman ilkeli, dürüst, bel alti haber yapmayan, halkin haber alma hakkini gözeten, her zaman yayinlariyla güçlünün degil, haklinin ve magdurun yaninda oldu.

Doruk Gazetesi Sahibi Fatos Tekbas Doruk Gazetesiyle ilgili sunlari söyledi.

“Bundan tam 30 yil önce Doruk Gazetesi kuruldu. 1991 yilinda bir kitabim yayimlanmisti. Kalemimin güçlü oldugunu söyleyen rahmetli Müteahhit Mucip Kazma; “Gel birlikte gazete çikaralim, sen yaz ve ben finansmanini karsilayayim,” dedi. Ilk iki gazetenin finansmanini o karsiladi, sonra yollarimiz üçüncü sayida ayrildi. Bana bu yolu açan, ülküm, ütopyam olan yazma duygusunu pekistiren, bundan ekmek yememi saglayan iyi bir insan olan Mucip Kazma’ya rahmet ve selam olsun.

Adanali bana hep inandi, çok teklifler aldim, birlikte yürüyelim diyen is insanlari oldu. Hiçbir zaman çok para kazanma hirsim olmadi. Bu gazete 2007 yilinda üç ay günlük yayimlandi.

Manset haberlerimizden unutulmayanlar, Adana’nin bir sehir meydanin olmayisini ilk dillendiren gazete Doruk oldu. 3 ay boyunca Adana Valiligi bu haberi gündemde tuttu. Kentsel dönüsüm çok pahali oldugu için, kaynak bulamadiklarindan rafa kaldirmislardi. Yine unutamadigim, Vedat Kahyalar’in; Recep Tayyip Erdogan, Abdullah Çaliskan’a; “Bu haberin risk tasidigini bilmiyor musun” diyerek, masasinda duran Doruk Gazetesi’ni isaret ettigini kaydetmisti.

Adana Büyüksehir Belediyesi eklentiler vardi, yaptigi haberle eklentiler yikildi ve ana bina ortaya çikarildi. Adana’nin ünlü Gazipasa Bulvari bir ara Gazi Bulvari olarak tabelalar asildi, yayinlariyla Gazipasa Bulvari olarak tekrar degistirildi. “Binlerce Adanali daglara kaçirildi” haberi TBMM’nde tartisildi. Insanlar yillarca gazli içeceklerden Pepsi ve Cola cam siselerde kapaklarinda pasli içiyorlardi. Bu pasi Hifzisihha’da tahlil yaptirarak, halk sagligina tehlikeli oldugunu ispatladi ve cam siseden pet siseye geçisine imza atti. Bu sadece hatirlayabildiklerim. Ünlü bir fabrika çalisanlarini magdur etmis, tazminatlarini ödememisti, Doruk yayinlariyla, o insanlar tazminatlarini aldi. Bunun gibi yüzlerce hatirlarda kalan haberlere imza atti. Bu gazete hiçbir zaman onun bunun gazetesi degil, Adanalilarin gazetesi oldu. Adana’da siyaset yapan bazi ünlü isimler ve çok sayida gazeteci arkadaslarimiz bir sekilde yollari Doruk Gazetesi’nde kesisti.

Velhasil bu gazeteden kimler geldi kimler geçti?

Bu yaziyi okuyan o gazeteciler, bizde buradan geçtik, bir günde olsa bizde yazdik, diye not düserlerse 30 yil daha anlamli olur.

Fazla söze hacet yok, basta bana hep destek olan kardeslerime çok tesekkür ediyorum. 1 milyon kere masallah. Rabbim her zaman bugünleri göstermeyi nasip etsin. Adina yakisir bir kutlamayi eylül veya Allah nasip ederse ekim ayinda kutlamayi düsünüyorum.” diyerek sözlerini bitirdi.



Anahtar Kelimeler: DORUK GAZETESİ 30 YAŞINDA!
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı