DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRÜĞÜNDE HER TAŞIN ALTINDA O MÜDÜR VEKİLİ ÇIKIYOR

DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRÜĞÜNDE HER TAŞIN ALTINDA O MÜDÜR VEKİLİ ÇIKIYOR

Geçmişleri şaibelerle dolu yolsuzluk yaptıkları iddia edilen DSİ 6. Bölge Müdür Muavini ve bazı şube Müdürlerinin Devleti Çok büyük zarara uğrattıkları 2019 yılında Sayıştay raporunda da yer aldı.

DSI 6. BÖLGE MÜDÜRÜGÜNDE HER TASIN ALTINDA O MÜDÜR VEKILI ÇIKIYOR

Geçmisleri saibelerle dolu yolsuzluk yaptiklari iddia edilen DSI 6. Bölge Müdür Muavini ve bazi sube Müdürlerinin Devleti Çok büyük zarara ugrattiklari 2019 yilinda Sayistay raporunda da yer aldi.

 Konya Seker Fabrikalarindan Makine Imalat ve Donatim Sube Müdürlügüne getirilen Süleyman Akgün, ve Bölge Müdür vekilinin geçmiste yapmis olduklari usulsüzlükleri acaba Bölge müdür Mehmet Akif Balta biliyor mu?

 

Saibeyle dolu Devleti Milyonlarca zarara ugratan halen o koltukta oturanlarin  Sayistay, Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü'nün 2019 yili hesaplarini inceleyerek . Yapilan incelemenin ardindan, DSI bürokratlarinin ihale yapmaktan kaçinmak için yasa disi yola basvurup isleri küçük parçalara ayirdiklarini ve ihalesiz olarak firmalara is verdiklerini tespit etti.

, Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü'nün, büyük ihaleler yapmak yerine böl, parçala yöntemiyle yasa disi yollarla isleri küçük parçalara ayirdiktan sonra, ihalesiz bir sekilde firmalara is verdikleri ortaya çikti

.KÜÇÜK TUTARLARA BÖLÜNDÜ

Sayistay raporuna göre, DSI bürokratlari, yasa geregi Kamu Ihale Kanunu'na (KIK) tabi olarak ihale düzenleyip firmalari yaristirarak verecekleri insaat isleriyle mal ve hizmet alimi gibi isleri küçük tutarlara bölüp KIK disina çikarip ihalesiz olarak firmalara vermisler.KIK'e göre, büyüksehirlerde 90 bin liranin, küçük sehirlerde 30 bin liranin altindaki isler ihale düzenlenmeden dogrudan temin yöntemiyle firmalara verilebiliyor. DSI bürokratlarinin da bu tutarlarin çok daha üzerindeki isleri yaklasik 90'ar bin liralik tutarlara bölüp adeta firmalara dagittiklari ortaya çikti

22-D MADDESI IHLAL EDILDI

Sayistay raporunda, “Konusu Ayni Olan Bazi Mal ve Hizmet Alimlari ile Yapim Islerinin Kamu Ihale Kanunu'nun 22-d Maddesinden Faydalanmak Amaciyla Parçalara Bölünmesi” basligiyla yer aldi.  Raporda, “Ancak DSI'de bazi mal ve hizmet alimlari ile proje yapimi islerinin 22-d maddesinden faydalanmak amaciyla parçalara bölündügü tespit edilmistir” denildi

.MEVZUATA AYKIRI BÖLÜNMÜS

Raporda yapilan tespitlerde ayrica, “Kamu idareleri saydamligi, rekabeti, esit muameleyi, güvenirligi, gizliligi, kamuoyu denetimini, ihtiyaçlarin uygun sartlarla ve zamaninda karsilanmasini ve kaynaklarin verimli kullanilmasini saglamakla sorumludurlar. 6'nci Bölge Müdürlügü (Adana) tarafindan, ayni il dahilinde ve ayni subenin sorumluluk sahasinda bulunmasi ve konularinin da ayni olmasi nedeniyle birlikte ihale edilmesi mümkün olan ancak ayni tarihte ve farkli firmalardan temin edilen 3 adet tarim arazilerini sulama projesi yapim isinin, KIK'in 22-d maddesi kapsaminda karsilamak amaciyla parçalara bölünmesi mevzuata aykirilik teskil etmektedir.” Denildi

KAMUYU ZARARA UGRATICI ISLER TESPIT EDILDI

Sayistay'in hazirladigi 2019 yili raporunda Devlet Su Isleri'nin (DSI) ile ilgili çok sayida kamuyu zarara ugratici is ve islem tespiti yapildi. DSI'nin kendi elemanlari ve ekipmanlariyla yapacagi isleri bile disariya ihale ettikleri ifade edildi.

DEVLETE GEREKSIZ MASRAF ÇIKARILMIS

Ayrica raporda, DSI'nin yaptigi islemlerde ortaya çikan hafriyat ve benzeri malzemelerin önceden belirlenen yerlere dökülmedigi, bunun yerine kamulastirma yapilarak baska yerlere depolandigina dikkat çekilerek, bu nedenle devlete gereksiz yere kamulastirma masrafi çikarildigi gibi tespitlere de yer verildi.

Ayni yöntem  yillardir  Karalar Müteahhitlik  ve Tasimacilik Sirketine verilirken bu islerin arkasinda hangi ismin oldugunu yarin Kamuoyuna açiklayacagiz .

DEVAMI YARIN