Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

DSİ, Adana’ya 5 milyar 422 Milyon TLyatırım yaptı

DSİ, Adana’ya 5 milyar 422 Milyon TLyatırım yaptı

Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine

Tarim, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarim ve Orman Bakanligi, Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü; insa ettigi dev barajlarda depoladigi suyu basta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarimsal sulama, atiksu aritimi, taskin kontrolü gibi çok genis bir yelpazede mühendislik yapilari vasitasiyla milletimizin hizmetine sunuyor.

Bu baglamda ülkemizde 1954 yilindan bu yana toprak ve su kaynaklarini gelistirmekle mesul olan DSI, aralarinda dünyada ilk kez uygulanan projelerin, en yüksek ve büyük barajlarin, en uzun sulama kanallarinin ve içme suyu maksatli tünellerin bulundugu sayisiz tesisi tamamlayarak milletimizin istifadesine sunmus ve sunmaya da devam etmektedir.

Adana ilinde son 19 yilda yapilan ve devam eden DSI yatirimlari hakkinda açiklamada bulunanDSI Genel Müdürü Kaya Yildiz yapmis oldugu açiklamada; “ Adana’miza son 19 yilda devasa su yapilari insa ederek aziz milletimizin istifadesine sunduk. Adana’nin münbit topraklarini su ile bulusturmak için yatirimlarimiz hiz kesmeden devam etmektedir.‘dedi.

Çukurova’nin Sulama Projeleri Dikkat Çekiyor

Adana’da yapmis olduklari çalismalarin ayrintilarina da deginen Genel Müdür Yildiz; “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 19 yildaAdana’da insa edilen37 sulama tesisi ile 1 Milyon 014 bin dekarzirai arazinin sulamaya açildi.Böylece Adana’da topraklarimizi daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yillik 791Milyon TL ilave zirai gelir artisi sagladik.

 

430 Bin 080 Dekar Arazide Insaat Çalismalari Devam Ediyor…

Adana’miz için sulamanin önemi çok büyük. Bunun için 15 adet sulama tesisi insaati devam ediyor. Insaati devam eden 15 adet sulama insaatinin tamamlanmasi ile toplam 430 bin 080 dekar arazinin sulanmasi saglanacak olup bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Adana zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktir.” dedi.

Adana’miza 11 Baraj ve 1 Gölet Kazandirdik

Akdeniz’in ve ülke tariminin en önemli illerinden biri olan Adana’da ziraatin daha da gelismesi için son 19 yilda kente143 adet Tesis ile5 milyar 422 Milyon TLyatirim yaptiklarini vurgulayan DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, “Adana’da son 19 yilda 11baraj ve 1 gölet insa ettik.

 

Insaati Devam Eden 8 Baraj ile Adanali Çiftçimiz Kalkinacak

Diger taraftan Adanali vatandaslarimiz ve çiftçilerimizin kalkinmasi için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayisiyla Adana’nin su kaynaklarini degerlendirmek için yeni barajlar insa ediyoruz. Bu kapsamda8barajin yapim çalismalari devam etmektedir.

Adana’da Taskin Riskini Azaltiyoruz

Yildiz; “Ayrica; Adana Ilinde taskin riskini azaltmak için son 19 yilda tamamlanan 59 adet taskin koruma tesisi ile 94yerlesim yeri ve 2 bin 642 dekar arazinin taskin kontrolü saglanmistir. 15 adet taskin koruma tesisinin de insaat çalismalari devam etmektedir.

Toplulastirma ve Tarla Içi Gelistirme Hizmetleri Ile Topragimiz Daha Kiymetli

Son 19 yilda, Arazi Toplulastirma ve Tarla Içi Gelistirme Hizmetleri kapsaminda Adana’da 9 adet is tamamlanarak toplam 1 milyon 472 bin dekar alanda arazi toplulastirma tescili yapilmistir. Adana ilinde 144 adet yerlesim birimi, arazi toplulastirmasindan faydalanmaktadir. Toplulastirma ve tarla içi gelistirme hizmetleri ile topragimiz daha kiymetli ve daha verimli olmaktadir.

Adana’nin Suyu Ülkemizin Enerjisine Enerji Katiyor 

Adana’da son 19 yilda 27 adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi isletmeye alinarak yillik 5 910 GWh enerji üretimi sagliyoruz.. ’dedi.  DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz; “Son olarak bu projelerin yapilmasinda en büyük destekçimiz Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a, Tarim ve Orman Bakanimiz Sayin Dr. Bekir Pakdemirli’ye sükranlarimi sunuyor, emegi geçenlere tesekkür ediyorum.” dedi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı