Tarih: 28.03.2022 20:34

DSİ'den Milli Ekonomiye 184 Milyon TL Katkı...

Facebook Twitter Linked-in

IMAMOGLU SULAMASI 4. KISIM’DA ÇALISMALAR DEVAM EDIYOR

DSI yatirimlarinin kaynagini teskil eden su, yasamsal öneminin yaninda tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini olusturuyor. Ulastigi her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arasi hareketliligi tetikliyor. Suyun tarim ve sanayide yarattigi güçlü etki, genis is sahalarinin dogmasina da vesile oluyor.



Tarim, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarim ve Orman Bakanligi, Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü; insa ettigi dev barajlarda depoladigi suyu basta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarimsal sulama, atiksu aritimi, taskin kontrolü gibi çok genis bir yelpazede mühendislik yapilari vasitasiyla milletimizin hizmetine sunuyor.


Bu baglamda ülkemizde 1954 yilindan bu yana toprak ve su kaynaklarini gelistirmekle sorumlu olan DSI, aralarinda dünyada ilk kez uygulanan projelerin, en yüksek ve büyük barajlarin, en uzun sulama kanallarinin ve içme suyu maksatli tünellerin bulundugu sayisiz tesisi tamamlayarak milletimizin istifadesine sunmus ve sunmaya da devam etmektedir.

Bu kapsamda “Imamoglu Sulamasi 4. Kisim” insaatinda gelinen son nokta hakkinda yazili açiklamalarda bulunan DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz; “Tamamlanmasi ile Adana’daki 261 bin 920dekar zirai araziyi sulama suyuna kavusturacak olanImamoglu Sulamasi 4. Kisim insaatinin % 52’sinin tamamlandigini” ifade etti.

Projenin ayrintilarina da deginen Genel Müdür Yildiz; “Proje kapsaminda CTP borularin %50’si (77 bin 798 metre), HDPE borularin ise %52’si (295 bin 027 metre) dösenmistir. Toplulastirma çalismalarinda da %80 fiziki gerçeklesme saglanmistir.Bugün itibariyle digertüm imalatlarda çalismalar hiz kesmeden devam etmektedir.” dedi.

Bugüne kadar 62 000 dekarlik bir alanin sulamaya hazir hale getirildigini de ifade eden Yildiz; “2022 yilinda da yine 100 000 dekar daha alani sulamaya açmayi hedefliyoruz. Bu kapsamda en kisa sürede 48 000 dekar daha alan sulamaya hazir hale gelecektir.” ifadelerini kullandi.

Bölgenin en önemli sulama yatirimi olan Asagi Seyhan Yedigöze Sulama Projesi kapsaminda çalismalari devam edenImamoglu Sulamasi 4. Kisim’da tüm asamalarinin tamamlanmasi neticesinde 2022 birim fiyatlari ile ülkeekonomisine yillik 184 Milyon TL katki ve 26 bin kisiye ilave istihdam saglanmasinin hedeflendigini vurgulayan Genel Müdür Yildiz; “Adana’nin verimli topraklarini sulama suyuna kavusturmak maksadiyla hayata geçirmekte oldugumuz bu projenin tamamlanmasiyla 261 bin 920 dekar arazi sulanacak, ovaya su gelmesiyle ürün çesitliligi artacaktir. Böylece hem ekonomik getirisi daha yüksek ürünleri eken çiftçilerimiz hem de milli ekonomimiz kazanacaktir.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —