Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

HABERİMİZ SES GETİRDİ DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

HABERİMİZ SES GETİRDİ DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

YERİNE GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ŞADİYE YALÇIN ATANDI

DSI 6. BÖLGE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

 Dün gazetemizin gerek sitesinde gerek gazetesinde mansete tasidigi  ‘’DSI 6. BÖLGE MÜDÜRLÜGÜNDEKI PERSONEL SERVISLERINI KIM DENETLIYOR’’haberimiz  Ankara’yi hareketlendirdi. ve  büyük yanki uyandirdi. Bölge Müdürü  Abdul Kasim Sarimehmetoglu’nu koltugundan olmasina neden oldu ,DSI Genel Müdürlügü tarafindan ise  Adana'daki görevine son verirlerek  Ankara’da kizaga çekildigi bildirildi.

 YERINE GENEL MÜDÜR YARDIMCISI SADIYE YALÇIN ATANDI

DSI Ankara Genel Müdürlügü tarafindan geçici atamayla DSI 6 Bölge Müdürlügüne getirilen DSI GENEL Müdür yardimcisi Sadiye Yalçin’in aslen Adana Ceyhan ilcesi nüfusuna kayitli oldugu ifade edildi. Görevden alinan Bölge Müdürü  Abdul Kasim Sarimehmetoglu ise Ankara’ya kizaga çekildi.

Ayrica  DSI 6. Bölge Makine Imalat ve Donatim Sube Müdürlügü tarafindan Personel Tasima isi için 31.12.2019 tarihinde Dogrudan Teminle yapilan Ihalenin iptal olacagi gazetemize gelen bilgiler arasinda

. BU IHALEDE  PERSONELINI MAGDUR EDEN SUBE MÜDÜRLERIDE  HESAP VERECEK

 Ihale sürecinde bastan sona kadar sorumlu olan DSI 6. Bölge Makine Imalat ve Donatim Sube Müdürlügünün, isin gerekenden az sayida ve “S Plaka” sartina uymayan araçla yapilmasina sessiz kalmasi sonucu gözler  sube müdürüne çevrildi. Pazartesi göreve gelecek olan yeni Bölge Müdürü Sadiye Yalçin’in bu konunun üzerine gidecegi  gelen bilgiler arasinda

 

 BU HABERLE ILGILI NE YAZMISTIK

Ayrica  DSI 6. Bölge Makine Imalat ve Donatim Sube Müdürlügü tarafindan Personel Tasima isi için 31.12.2019 tarihinde Dogrudan Teminle yapilan Ihalede isi alan firmanin protokole uymadigi görüldü. Hatta ilgili firma ile DSI 6.Bölge Makine Ikmal Müdürlügü arasinda bir protokol bile bulunmadigi iddia edildi.

 

 Ilgili personel tasima isi için ilk ihale tarihi 20.11.2019 olarak belirlenmesine ragmen ihaleye çikilamamis, ikinci tarih olarak 13.12.2019’de ihaleye çikilabilmistir. Fakat bu kez de gelen itirazlar nedeni ile sözlesmeye baglanamayan ihale için, 31.12.2019’da dogrudan temine gidilmistir. Son olarak ta dogrudan temin ile isi alan firmanin, 37 araç çalistirmasi gerekirken yaklasik 20 adet S plakasi olmayan araç ve bu araçlari kullanan sigortasiz söförler ile isi yapmaya çalismasi ile iyice yilan hikayesine dönen ihale sürecinin, saglikli yürütülemedigi gelen bilgiler arasinda.

 

 Ihale sürecinde bastan sona kadar sorumlu olan DSI 6. Bölge Makine Imalat ve Donatim Sube Müdürlügünün, isin gerekenden az sayida ve “S Plaka” sartina uymayan araçla yapilmasina sessiz kaldigi gözlenirken; yasal olarak Türkiye’ genelinde oldugu gibi Adana Ulasim Koordinasyonu Merkezi UKOME Karariyla Sehir içi ögrenci ve Personel tasimaciligi yapacak araçlarin S Plakali olmasi zorunluyken Dogrudan Temin ile ihaleyi alan Firmanin araçlarinin plakalarinin degisik oldugu ve bu karara uymadigi görüldü. Aksam çikis servislerinde Trafik Sube Ekiplerince yapilan denetimde ise S plakasi olmayan yaklasik 5 adet araçtan personeller indirilerek araçlarin sefere çikmasina müsaade edilmedigi gözlendi.

  Bazi çalisan personellerin ise yeni firmanin servislerinden rahatsiz olduklarini Saglikli olmadigi ileri sürerek bu konuda DSI 6.Bölge Makina Imalat ve Donatim Müdürlügüne sikayette bulunduklari ileri sürüldü. Ayrica DSI 6. Bölge personellerini tasiyan servislerin 37 güzergahi bulunurken yaklasik 20 Araç’in hizmet vermesi ise ayakta yolcu tasinmasina ve zaman kaybina neden oldugu iddia edildi.

 

 



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı