Dsi heyeti Hatay da yapılan projeleri yakından inceledi

Dsi heyeti Hatay da yapılan projeleri yakından inceledi

Dsi 6. Bölge arı gibi çalışıyor vatandaşlarin takdirini topluyor

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Dinçer Aydoğan, Jeoteknik Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ayhan Koçbay, Barajlar ve HES Dairesi Başkanı  İsmail Karabulut ve Dsi 6 . Bölge Müdürü Sayın Celal Tokalak ile beraberlerindeki heyet, Hatay Reyhanlı Barajı Deprem Hasarı Rehabilitasyonu işinde incelemelerde bulundu.

İş kapsamında; 2025 yılı içerisinde, Reyhanlı Barajı rehabilitasyon kazı ve dolgularının tamamlanması ve buna bağlı olarak filtre kum ve çakıl, kaya dolgu ve riprap imalatlarının tamamen bitirilerek rezervuarın çalışır hale getirilmesi planlanmakta olup işin %70'i fiziki olarak tamamlanmıştır.

 

Reyhanlı Barajı 200 000 dekar arazinin taşkından korunmasını sağlamakla birlikte, burada depolanacak su ile Amik Ovası'nda 584.640 dekar alanın tarımsal sulama suyu ihtiyacını karşılayacaktır.

Hatay Asi nehri Taşkın koruma da inceleme de bulundular 

İncelemelerin ardından şantiye sahasında gerçekleştirilen Toplantıda, Projenin geldiği aşama ayrıntılı olarak değerlendirildi.

  Daha sonra heyet, Hatay Asi Nehri Taşkın Koruma (Deprem Hasarları) işinde incelemelerde bulundu.

İşimiz kapsamında; Asi Nehrinde 8170 m çift taraflı ıslah çalışması yapılarak, taşkın zararlarının önlenmesi ve kent merkezinin estetik bir görünüme kavuşturulması amaçlanmaktadır.

DSİ Genel Müdür Yardımcısi  Dinçer Aydoğan, Jeoteknik Hizmetler Dairesi Başkanı  Dr. Ayhan Koçbay, Barajlar ve HES Dairesi Başkanı İsmail Karabulut ve  Dsi 6.Bölge Müdür Celal Tokalak ile beraberlerindeki heyet, Hatay Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım (Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı) İnşaatında incelemelerde bulundu.

Proje ile Karasu Nehri'nden Hatay Reyhanlı Barajı'na saniyede 50 m³ suyun derive edilmesi sağlanacaktır.

Reyhanlı Barajı'na yıllık 239 hm³ suyun iletimini sağlayacak olan Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım (Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı) İnşaatı işimiz Off-Stream bir baraj olan Reyhanlı Barajının Ana Su Kaynağı olarak projelendirilmiştir.

İncelemelerin ardından şantiye sahasında gerçekleştirilen Toplantıda, Projenin geldiği aşama ayrıntılı olarak değerlendirildi.