Tarih: 08.05.2025 22:54

Dsi heyeti hizmette durmak bilmiyor

Facebook Twitter Linked-in

 

DSİ Genel Müdür Yardımcısı  Mehmet Ekinci başkanlığındaki heyet, Pamukluk Barajı Sulama Projesi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. İncelemelere Sulama Dairesi Başkanı Oğuzhan Bektaş,Dsi 6. Bölge Müdürü  Celal Tokalak, daire başkan yardımcıları, bölge müdür yardımcıları ve ilgili şube müdürleri de katıldı.

Tamamlandığında 181 Bin 850 dekar tarım arazisini modern sulama sistemiyle buluşturacak olan projede, şu ana kadar %51 oranında ilerleme kaydedildi. CTP ve çelik boru döşeme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yıllık 157,68 milyon metreküp suyun iletilmesi planlanan bu proje, Mersin’in Tarsus, Akdeniz ve Toroslar ilçelerindeki 37 mahalledeki arazilere can suyu sağlayacak.

Tarımın sürdürülebilirliği ve bölge ekonomisinin güçlenmesi adına büyük önem taşıyan Pamukluk Barajı Sulama Projesi, çiftçilerimize yeni istihdam olanakları sunacak ve bölgeye katma değer sağlayacaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —