Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

DSP ADANA İL BAŞKANI GÖRDEBİL'E PARTİLİLERİNDEN GÜVEN OYU

DSP ADANA İL BAŞKANI GÖRDEBİL

DSP ADANA İL BAŞKANI GÖRDEBİL'E PARTİLİLERİNDEN GÜVEN OYU

Demokratik Sol Parti Adana 11. Il Kongresi yapildi. 2 adayin yaristigi kongrede Halil Gözüyesil 55, Selami Gördebil 66 oy aldi. Adana Il Baskani Selami Gördebil güven tazeleyerek tekrar DSP Adana Il Baskanligina seçildi.

Aksakal, bu ülkeyi kuran, kurtulus savasi veren ve Cumhuriyeti kuran ve bu insanlarin Türküyle, Laziyla, Çerkeziyle, Abazasiyla bu ülkenin asli unsurlari oldugunu ifade etti. Aksakal, 'Türkiye'de uluslararasi emperyalist sistem hemen yani basimizda Suriye'de bir devlet kurmaya çalismaktadir. Artik hiç kimse kimseyi kandirmasin'dedi.

Aksakal, Adana'nin bu nedenle önemli bir kent oldugunu kaydederek, 'Adana, uluslararasi emperyalizmin temsilcisi ya da önderi ülke devlet ABD ile de komsu bir sehirdir. Emperyalist sistem, burnumuzundibinde Incirlik Üssünden bütün Ortadogu'yu ve yakin Asya'yi buradan kontrol edebiliyorlar' dedi.

 Aksakal, Bu kadar hengameye karsi bu ülkeyi yönetenler ABD'ye kafa tutamiyor. ABD'ye bugüne kadar kafa tutan 2 lider vardir. Biri Mustafa Kemal Atatürk digeri de Bülent Ecevit'tir' seklinde konustu.

DSP TÜRKIYE’NIN TEMINATIDIR

 DSP Genel Baskani Önder Aksal’in da katildigi Adana Il Kongresinde tam anlamiyla demokrasi söleni vardi. Aksakal, “Böyle çok adayli seçimler bizi her zaman mutlu etmistir, demek ki partimiz sürekli ileriye dogru gidiyor” dedi. Genel Baskan Önder Aksakal Kongrede yaptigi konusmada ülkenin git gide kötüye dogru yol aldigini ve geçim sikintisindan dolayi insanlarin artik toplu intiharlara kalkistigini dile getirdi. Artik ülkenin bu kötü gidisine dur deme zamanin geldigini vurgulayan Aksakal, DSP’nin Türkiye’nin teminati oldugunu söyledi.

 AK GÜVERCIN IKTIDAR OLACAKTIR

 Tüm katilimcilara ve partililere tesekkür eden Aksakal, ” Demokratik Sol Parti geçtigimiz seçimlerde oldukça fazla basari yakalamistir, bunu asla inkar edemeyiz. Ak güvercinin iktidara dogru yol alacagini artik görebiliyoruz. Tüm demokratik solculara tesekkür ediyor ve Adana Il kongremizin tam bir demokratik sölende geçmesinden dolayi mutluluk duyuyorum” diye konustu.

 Daha sonra Il Kongresi seçimlerine geçildi. Kongreye eski belediye baskanlarindan Yildiray Arikan, Yalçin Akyol, il yöneticisi Adnan Sinkar, Leyla Canhakli, Yasar Sevik parti meclisi üyesi ve  delegeler katildi.

Selami Gördebil’in yeni seçilen 30 kisilik yönetim kurulunda da su isimler bulunuyor:Leyla Can Hakli, Ercan Örgen, Kemal Çetinkaya, Hasan Öztürk, Yücel Kurul, Songül Geçer, Ilkay Buldu, Nusret Aldogan, M. Kudret Örnek, Mehmet Karakas, Sefa Agizliyüz, Mülazim Nergiz, Serife Akkurt, Abdullah Agizliyüz, Sercan Gördebil, Pembe Optur, Mehmet Aytekin, Ali Sardaslar, Mahmut Mortepe, Ismail Kazan, Abdullah Ay, Mustafa Demiray, Murat Yilmaz, Ramazan Yalçinkaya, Erhan Saltürk, Serkan Kurul, Murat Alaköse, Yilmaz Aytekin, Mehmet Eksili ve Mehmet Gürbüz.Il Disiplin Kurulu üyeliklerine de Mümtaz Nomanoglu, Osman Gürbüz, Hüseyin Dogan, Ali Kizildag ve Kemal Yüksel seçildi.




  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu