Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Emekçinin yüzünü güldüren Başkan

Emekçinin yüzünü güldüren Başkan

“Bilge Başkan” çalışanlarının yüzünü güldürdü

Seyhan Belediyesi’nde imzalanan ilk sirket toplu sözlesmesiyle Seyhan Imar Ins. Kül. Sag. Tic. A.S. çalisanlarinin hem ücretleri artti hem de sosyal haklarinda önemli kazanimlar saglandi

 

Emekçinin yüzünü güldüren Baskan

“Bilge Baskan” çalisanlarinin yüzünü güldürdü

Seyhan’da Imar A.S. emekçileri yeni özlük haklarina kavustu

Emekçi dostu belediye baskani

 

Adanalilarin “Bilge Baskan” diye adlandirdigi Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay,  Seyhan Imar A.S. bünyesinde çalisan emekçilerin yüzünü güldürdü. Seyhan Belediyesi ile DISK Genel IS Sendikasi arasinda imzalanan toplu is sözlesmesiyle çalisanlarin ücretlerine zam yapilarak sosyal haklarinda da önemli iyilestirmeler saglandi.

Seyhan Belediyesi Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde dün düzenlenen toplu sözlesme imza töreni DISK Genel Baskani Arzu Çerkezoglu, Genel Is Sendikasi Genel Baskani Remzi Çaliskan, Genel Is Sendikasi Adana Sube Baskani Hüseyin Yasar Gündogdu, Seyhan Belediyesi bürokratlari  ile Imar A.S. çalisanlarinin katilimiyla gerçeklestirildi.

BÖYLE MUTLU GÜNLERI ÖZLEMISTIK

Belediye emekçilerinin alkislari altinda kürsüye gelen Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, üretim ve emek vurgusu yapti. Emekçilerin mutlulugunun önemine isaret eden Akay, “Böyle mutlu günleri çok özlemistik. Bizler üretecegiz, ürettikçe demokrasiyi olusturacagiz, ürettikçe paylasacagiz ve sonunda bugün burada yaptigimiz toplu sözlesmelerinin çok daha güzelini yapma firsatini bulacagiz. Birlikte yapacagiz, birlikte basaracagiz. Imzaladigimiz bu sözlesmenin siz degerli emekçilere, Seyhan’imiza, Adana’miza hayirli olmasini diliyorum” dedi.

ILK SIRKET TOPLU SÖZLESMESI

DISK Genel Baskani Arzu Çerkezoglu ile Genel Is Sendikasi Genel Baskani Remzi Çaliskan,  Seyhan Belediyesi’nde yapilan ve ilk sirket toplu is sözlesmesinde emegi olan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay'a, emekçilere, sendika temsilcilerine, belediye bürokratlarina ve yönetim kurulu üyelerine DISK adina tesekkür etti. Çerkezoglu, “Bu toplu is sözlesmesi hepimize hayirli ugurlu olsun; emegin ve DISK'in mücadelesinde bir dönüm noktasi olsun” seklinde konustu.

ÜCRETLERE ZAM YAPILDI, SOSYAL HAKLAR IYILESTIRILDI

Seyhan Belediyesi’nin ilk sirket toplu is sözlesmesini imzalamanin mutlulugunu yasadiklarini dile getiren Genel Is Sendikasi Adana Sube Baskani Hüseyin Yasar Gündogdu, toplu sözlesmede 63 maddenin yer aldigini kaydetti. 1,5 yillik süreyi kapsayan toplu sözlesmeyle emekçilerin ücretlerinin artirilarak sosyal haklarinda iyilestirmeler saglandigini aktaran Gündogdu, sunlari söyledi:

“Sözlesmeyle çalisanlar; ögle yemegi-yemek yardimi, günlük yol yardimi, günlük sorumluluk ve direksiyon primi, aylik yakacak yardimi, Ramazan ve Kurban Bayrami ile yilbasi öncesi gida yardimi, ögrenim gören isçi çocuklarinin tahsil durumlarina göre yillik ögrenim yardimi, yillik izin yardimi, yillik iki ikramiye verilmesi ve sirkete veya sirketin sermayesinin yarisindan fazlasina sahip olan belediyeye ait olan sosyal tesis, kres, bakimevleri vb. hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakki kazandi.  Ayrica sözlesmeye konulan bir maddeyle de Seyhan Imar A.S.’de çalisan isçinin; aile içi siddete basvuran, esini döven, hakaret eden, evden uzaklastiran isçinin ücretinin yarisinin (eslerden birinin beyani halinde) esine ödenmesine karar verildi.”

Konusmalarin ardindan salonu dolduran emekçilerin coskulu alkislari arasinda toplu sözlesme imzalandi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı