Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

EMİNE BULUT İÇİN ADALET İSTİYORUZ.!!

EMİNE BULUT İÇİN ADALET İSTİYORUZ.!!

EMİNE BULUT İÇİN ADALET İSTİYORUZ.!!

EMINE BULUT IÇIN ADALET ISTIYORUZ.!!

IYI Parti Adana Milletvekili Ismail KONCUK, kamuoyunda büyük yanki uyandiran Emine Bulut’un kizinin gözleri önünde öldürülmesi bu katliami yasayan bütün kadinlar adina konu ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Meclis Arastirilmasi açilmasinin istedigini ve soru önergesi verdigini hatirlatti.

2018 yilinda “440 kadinin cinayete kurban gittigi” ve 1 Ocak 2019 tarihinden bu yana da “294 kadinin cinayete kurban gittigini” belirtti.

KONCUK, “Kadina siddet ve kadin cinayetleri sürekli artiyor. “2002 ile 2018 sonu arasinda, resmi kayitlar göre, 15 bin 225 kadin cinayeti islenmistir.” Devlet tarafindan kadin cinayeti sorun olarak kabul edilmeli ve yasalar kâgit üstünde kalmamalidir.” dedi.

IYI Parti Adana Milletvekili Ismail KONCUK’un dikkat çektigi diger husus ise; “2002 yilindan bu yana iktidarda olan hükümette görev almis eski bakanlarinin geçmis dönemdeki söylemlerine baktigimizda talihsiz açiklamalari ile bu konuya net yaklasilmadigini hissedebiliyoruz.

“Ben kadin erkek esitligine inanmiyorum, kadina siddet abartiliyor.

Kadin iffetli olacak, herkesin içinde kahkaha atmayacak.

           Tecavüze ugrayan dogursun, gerekirse devlet bakar.

           Anneler annelik kariyerinin disinda bir baska kariyeri merkeze almamalari gerekir.

           Bayanlara evdeki isler yetmiyor mu?

           Kadinlar is aradigi için issizlik yüksek.

               Tecavüzcü kürtaj yaptiran kadindan daha masumdur.”

            Basinda yer alan bu söylemlere bakildiginda, böyle bir anlayisla yaklasmak yerine kalici çözümler üretmek, “Istanbul Sözlesmesi” ismiyle anilan “Kadinlara Yönelik Siddet ve Ev Içi Siddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözlesmesi” (Istanbul Sözlesmesi) 1 Agustos 2014’te yürürlüge girdigi tarihten bu yana nasil bir çalisma yürütüldügü ve kadin cinayetlerinin önüne nasil geçilecegi hakkinda arastirma yapmak için Meclis Arastirmasi ve soru önergesi verdigini söyledi.

KONCUK, “Istanbul Sözlesmesine” dikkat çekerek, “Istanbul Sözlesmesi” ismiyle anilan “Kadinlara Yönelik Siddet ve Ev Içi Siddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözlesmesi” (Istanbul Sözlesmesi) 1 Agustos 2014’te yürürlüge girdigi tarihten bu yana kaç kadin cinayete kurban gitmistir? Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi olarak 1 Agustos 2014’te yürürlüge girdigi tarihten bu yana kaç kadin siddet magduruna “barinma evi” saglanmistir? Istanbul Sözlesmesi kapsaminda magdurlara, hukuki ve ücretsiz adli yardim imkâni kaç kisiye saglanmistir? Istanbul Sözlesmesi’nin uygulanmasinin kadinlar için neden hayati öneme sahip oldugunu yasanan cinayetlerin artmasi ile tekrar gündeme getirdi. Türkiye tarafindan da imzalanan anlasmanin hükümlerinin “titizlikle uygulanmamasinin sebepleri” nelerdir? diyerek soru önergesini Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi verdigini belirtti. Kadin cinayetleri konusunun hassas bir konu oldugunu bununla ilgili geç kalinmamasi gerektigini, konunun takipçisi olmaya devam edecegini belirtti.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli