Tarih: 13.11.2019 21:41

Engelli gence eziyete şaka savunması

Facebook Twitter Linked-in

Pompa sirketinde geçen mart ayinda meydana geldi. Sirkette çalisan 18 yasindaki A.H. isimli yüzde 50 engelli sahis, akillara durgunluk veren bir sekilde is yerinde çalisan iki sahis tarafindan eziyete maruz kaldi. Cep telefonuyla çekilen görüntülerde, N.S. ve F.K. isimli sahislar, A.H.'nin tüm vücudunu streç filme sarip yere yatirdi, ardindan tekme ve tokat atarak üzerine su döktü. Bu sirada A.H. 'Yapmayin' diye bagirirken sahislar tavirlarini sürdürdü. Öte yandan sahislardan N.S.'nin engelli gence cinsel tacizde bulundugu da görüntülere yansidi.

'Sakaydi' dediler

A.S. isimli ortak arkadaslari tarafindan çekilen görüntü WhatsApp grubunda paylasilinca, A.H.'nin esi R.H. bu paylasimi görüp suç duyurusunda bulundu. A.H. savciliga verdigi ifadede, çekilen görüntülerin ikazina ragmen arkadas WhatsApp grubunda paylasildigini ve N.S.'den sikayetçi oldugunu belirtti. Sanik N.S. ise ifadesinde, A.H. ile her zaman 'kardes gibi' sakalastigini, görüntüleri A.H.'nin istegi ile arkadaslarin bulundugu WhatsApp grubunda paylastigini ifade ederek, 'Sanirim istemeden de olsa sakanin dozunu biraz kaçirdik' dedi. Sanik F.K. da ifadesinde olayin saka oldugunu ifade etti.

Saniklar sorusturma asamasinda yaklasik 4 ay tutuklu kaldiktan sonra mahkemenin hazirladigi tensip zaptiyla tahliye edildi. Dosyanin ilk durusmasi 21 kasimda olacak. A.H.'nin avukati Oguzhan Bizkevelci, 'Yargilanmasi süren ve ilk durusmasi 21 Kasim'da olan dosyamizda yüzde 50 engelli raporu bulunan müvekkilim, dosyadaki delillerde çok açik bir sekilde görüldügü üzere saniklar tarafindan defalarca istismara ve eziyete ugramistir. Sayin mahkemenin esas hakkinda verecegi nihai kararda suçlulara gereken cezayi verecegine inaniyoruz. Izmir mahkemelerinin adaletine güveniyoruz. Çikan sonuç kamu vicdanini rahatlatacaktir. Halkimizdan tek ricamiz özel kardeslerimizin istismarina ve her türlü kötü muameleye maruz kalmasina karsi sessiz kalmamasidir' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —