Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Eşinin boğazını kestikten sonra kıyma makinesinde parçalamış

Eşinin boğazını kestikten sonra kıyma makinesinde parçalamış

Eşinin boğazını kestikten sonra kıyma makinesinde parçalamış

 

28 Kasim 2018 tarihinde meydana gelen cinayete iliskin Cumhuriyet Savciliginca hazirlanan iddianame, 1. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edildi. Iddianamede, halen tutuklu bulunan zanli Mustafa E. için ’tasarlayarak öldürme’, ’canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ ve ‘esi kasten öldürme’ suçlamalariyla agirlastirilmis müebbet istenildi. Davarin ilk durusmasi ise 21 Kasim'da görülecek.

ESINI PARÇALAYIP, SEHRIN FARKLI YERLERINE BIRAKMIS

Savcilikça hazirlanan iddianamede Mustafa E.'nin esini öldürmesiyle ilgili tüm ayrintilara yer verildi. Iddianameye giren ifadesinde evlilik yil dönümü oldugu için esine hediye aldigini söyleyen Mustafa E., esinin kendisini sevmedigini söyledigini iddia etti. Zanli, esini hediyeyi verme bahanesiyle eve çagirdigini, gözünü sal ile kapattigini, yatak odasinda bogazini maket biçagiyla kestigini ve 2-3 dakika içinde esinin hayatini kaybettigini söyledi.

KIYMA MAKINESINDE CESEDI PARÇALAMIS

Esinin öldügünden emin olduktan sonra parçalara ayirdigini ifade eden Ertürkoglu, yakindaki bir magazadan kiyma makinesi aldigini, parçaladigi esinin bedenini sehrin farkli yerlerindeki çöp kutularina attigini dile getirdi. Ertürkoglu ayrica esinin parçalarindan bir bölümünü de Sehir Mezarligindaki kayinvalidesinin mezarinin yaninda bulunan ’Elazigli’ olarak hatirladigi mezara gömdügü ifade etti.

ALISVERIS YAPIP KOMSUSUNDA ÇAY IÇMIS

Cinayetin ardindan çocugunu okuldan aldigini ve birlikte markete gidip alisveris yaptigini anlatan Ertürkoglu, ogluyla çocuk parkinda biraz oyalandiktan sonra komsularina gittigini söyledi. Burada 20.30’a kadar çay içtiklerini ve saat 21.00 gibi eve geçtiklerini dile getiren Ertürkoglu, çocugunun 23.00 sularinda uyudugunu, bunun üzerine esini parçalamaya devam ettigini ifade etti.

DIS FIRÇASIYLA FAYANSLARIN ARASINI YIKAMIS

Bütün parçalari yok ettikten sonra oglu okuldayken tekrar eve geldigini belirten Ertürkoglu, evdeki kalinti ve izleri yok etmek için banyo ile tuvaleti çamasir suyuyla yikadigini, fayanslarin arasini dis firçasi ile sürterek yikadigini, üzerinde cesedi parçaladigi haliyi da 10 santimlik boylarda kesip, ayri ayri posetlere koyarak eve en yakin çöp konteynerina attigini, daha sonra da polis merkezine giderek sanki esinin kendiliginden kayip olmus gibi müracaatta bulundugunu söyledi. Cesedin bulunmasini önlemek için böyle bir müracaatta bulundugunu dile getiren Ertürkoglu, esini öldürme sebebinin kendisini sevmemesi oldugunu ancak cinayeti tasarlayarak ve planlayarak islemedigini savundu.

Savci, agirlastirilmis müebbet hapis cezasiyla cezalandirilmasini istedigi Mustafa Ertürkoglu’nun cinayeti tasarlayarak ve planlayarak isledigini iddia etti.

Iddianamede, 'Böyle bir cinayeti isleyen normal bir kisi geçirdigi sokun etkisi ile olayin detaylarini tam olarak anlatmasinin mümkün olmamasina ragmen süpheli, cinayet anini saat saat ve tüm ayrintilari ile hiç bir anini atlamadan anlatmasinin cinayeti islemeyi önceden tasarladigi ve esini kimsenin olmadigi ve savunmasiz bir anini kollayarak ve WhatsApp uygulamasi üzerinden ve telefonla israrla arayarak olay günü eve çagirdigi, esi olan maktul eve geldikten sonra planladigi seklide önceden temin ettigi ve yatak odasina biraktigi maket biçagi ile esinin bogazini kesmek ve vücudunu ayirip, etini kiyma makinesindan geçirmek suretiyle vahsice bir yöntemle öldürdügü anlasilmistir' ifadelerine yer verildi.

NE OLMUSTU?

28 Kasim 2018 tarihinde merkez Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi’nde meydana gelen olayda, lojistik firmasi çalisani Mustafa Ertürkoglu, bankaci esi Cemile Ertürkoglu’nun kayip oldugunu belirterek polise basvurmus, sahsin çeliskili ifadelerinden süphelenen polis, kadinin ailesi ile de görüstükten sonra arastirma baslatmis ve çiftin evinde yapilan aramada kan izlerine rastlaninca Ertükoglu gözaltina alinmisti. Süphelinin ifadesi dogrultusunda, kadini öldürüldükten sonra cesedinin parçalara ayrildigi bilgisine ulasan polis, ceset parçalarini Mersin Sehir Mezarligi’nda bulmus, Mustafa Ertükoglu çikarildigi mahkemece tutuklanmisti.



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı