Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

“Eşitlik sağlanıncaya kadar pozitif ayrımcılığa devam”

“Eşitlik sağlanıncaya kadar pozitif ayrımcılığa devam”

“Eşitlik sağlanıncaya kadar pozitif ayrımcılığa devam”

Çukurova Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekli Günü dolayisiyla çesitli etkinlikler düzenledi. Baskan Soner Çetin, etkinliklerde yaptigi konusmada, esitlik saglanana kadar kadinlara yönelik pozitif ayrimcilik yapmaya devam edeceklerini söyledi.Bülent Ecevit Kültür ve Sanat Parki’ndaki Çukurova Kent Konseyi Kadin Meclisi ile birlikte düzenlenen etkinlik kadinlarin kadina siddete dikkat çektikleri kisa tiyatro gösterisi ile basladi. Gösterinin ardindan konusan Baskan Soner Çetin, “2020 yilinda 300 kadin cinayete kurban gitti. Bu yilin basindan itibaren de 58 kadin hayata kaybetti. Bu durumun ciddi sekilde irdelenmesi gerekiyor. Herkes bu konuda konusuyor, nutuk atiyor, farkindalik yaratmaya çalisiyor ama kadin cinayetleri durmuyor. Bir hukukçu olarak söylüyorum; cezalarin caydirici olmasi gerekiyor. Kadina yönelik siddet cinayetin habercisi oluyor. Siddet uygulanirken gerekli cezalar verilse belki cinayetler olmayacak” dedi.

EGITIM AILEDE BASLAR

Baskan Soner Çetin, bu süreçte dogru yapilanlari da alkislamak gerektigini belirterek, KADES uygulamasinin yararlarini anlatti ve uygulamayi hayata geçirenlere tesekkür etti. Sorunun egitimle çözülebilecegini kaydeden Baskan Soner Çetin, bu konudaki egitimin küçük yaslarda evde baslayacagini vurguladi. Baskan Soner Çetin, ailelerden erkek çocuklarini kiz çocuklarindan degerliymis gibi htirmemeleri istedi. Baskan Soner Çetin, “Benim 3 kizin bir de oglum var. Çocuklarimi birbirinden ayirmiyorum. Hatta taraf tutmak gerekirse kizimdan yana taraf tutuyorum. Her sey ailede basliyor. Mevcut durumdan toplumdaki herkes sorumlu” ifadelerini kullandi. 8 Mart’in bir anma günü oldugunu belirten Baskan Soner Çetin, ancak kutlamanin da bir sakincasi olmadigini söyledigi konusmasinda Çukurova Belediyesi’nin kadinlara yönelik çalismalarini anlatti:

KADIN DOSTU BELEDIYE

“Çukurova Belediyesi toplumun tüm kesimlerini düsünüyor ama kadinlara ayri bir önem veriyor. Semt kresleri, kadin sohbet ve dayanisma evleri, Atatürk Kadin Yasam Köyündeki meslek kurslari hep kadinlara yönelik projelerimiz. Ayrica hiçbir belediyede olmayan Kadin ve Aile Müdürlügü bu konuya ne kadar önem verdigimizin bir göstergesi. Bazi kadinlar meslek sahibi olamiyor. Bunun için 27 dalda meslek kurslari açarak kadinlarimizi meslek sahibi yapmaya çalisiyoruz. Kadin personel sayimiz diger belediyelere oranla çok fazla. Iste ücrette esitlik saglanincaya kadar kadinlara yönelik pozitif ayrimcilik yapmaya devam edecegiz. Kadin olmadigi halde kadin dostu belediye baskani olarak anilmaktan gurur duyuyorum.”

KADINLARI DINLEMIYORLAR, ANLAMIYORLAR

Çukurova Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Aysel Ates de 100 yildir kadinlarin ne istediginin hiç dinlenmedigini ya da anlamak istenmedigini söyledi. Cinsiyetle anilmak istemediklerini belirten Aysel Ates, kadinlarin erkeklerle yaptiklari ayni iste esit ücret almak istediklerini kaydetti. Kadina siddet ve kadin cinayetleri konusunda çarpici rakamlar veren Aysel Ates, bu cinayetleri durduracak önlemlerin alinmasini istedi ve Istanbul Sözlesmesinin önemine dikkat çekti.

 

BASARMAK IÇIN ÇALISMALIYIZ

Etkinlikte konusan Dr. Fatma Akdogan ise 8 Mart’in kutlama degil bir anma günü oldugunu söyledi. 8 Mart 1857 tarihinde 128 emekçi kadinin hayatini kaybettigini hatirlatan Dr. Fatma Akdogan, konusmasinda gençliginden ve is hayatindan söz etti. Dr. Fatma Akdogan kadinlarin ekonomik özgürlügünün kavusmasinin önemine deginerek, “Basarmak için daha çok çalismaliyiz. Hiçbir mazeret basarinin yerini tutamaz” seklinde konustu.

Baskan Soner Çetin’in etkinlige katilan kadinlara kirmizi karanfil dagittigi etkinlikte ayrica resim kursuna devam eden kursiyerlerin eserlerinin bulundugu resim sergisi de gezildi.

KADINLAR IÇIN HATIRA ORMANI

Çukurova Belediyesi’nin 8 Mart etkinlikleri Bülent Ecevit Kültür ve Sanat Parkindaki etkinliklerle sinirli kalmadi. Baskan Soner Çetin, Mahfesigmaz Mahalle Muhtarligina giderek burada Çukurovali kadinlarin 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günün kutladi ve karanfil dagitti. Ayrica Çukurova Belediyesi Kadin ve Aile Müdürlügü tarafindan fidan dikme etkinligi yapildi. Kadin derneklerinin de katildigi etkinlikte Baskan Soner Çetin, fidan dikti, 8 Mart dolayisiyla karanfil dagittigi kadinlarla hatira fotografi çektirdi.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli