Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Eski sevgilisinin yüzünü usturayla kesen aşığa 'indirimsiz' 6 yıl ceza

Eski sevgilisinin yüzünü usturayla kesen aşığa

Merkez Çukurova ilçesinde yaşayan 38 yaşındaki A.O., 2017 yılında Sefer B. (31) isimli bir genç ile sevgili oldu.

Merkez Çukurova ilçesinde yasayan 38 yasindaki A.O., 2017 yilinda Sefer B. (31) isimli bir genç ile sevgili oldu. Ancak genç kadin sevgilisinin kiskanç olmasi ve sürekli kendisini darp etmesinden dolayi 5 ay sonra ayrildi. Buna ragmen A.O., Sefer B.'den bir türlü kurtulamadi. Tekrar sevgili olmak isteyen Sefer B. vücudunun her tarafina kadinin adini ve sevgili oldugu tarihi yazdirip kadini rahatsiz etmeye devam etti. Ayrildiktan hemen sonra genç kadinin otomobiline silahli saldiri düzenledi.

 

Bu olaydan dolayi Sefer B.'ye mahkeme önce 3 yil 9 ay hapis cezasi verip, daha sonra bu cezayi 2 yil 9 ay 22 güne düsürdü. Sefer B.'nin cezaevinde yattigi 4 aylik süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Sefer B. tahliye edildikten sonra da tekrar birlikte olmak için kadini tehdit etmeye basladi. Mahkeme bunun üzerine Sefer B.'ye elektronik kelepçe takilmasina karar vererek uzaklastirma cezasi verdi.

 

Geçen yil 28 Kasim günü ise Sefer B., A.O.'nun bir restoranda oldugunu ögrenip elektronik kelepçeyi çikartarak restorana girip, kadini önce darp edip daha sonra da ustura ile yüzünü kesip olay yerinden kaçti. Kadinin yüzüne sayisiz dikis atilirken, Sefer B. ise polis tarafindan aranmaya baslandi.

Ihlas Haber Ajansi'nin 2 Aralik tarihinde yaptigi haberin ardindan 26 Aralik'ta yakalanan Sefer B., ifadesinin ardindan çikartildigi Sulh Ceza Hakimligi'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 21 Haziran'da görülen karar durusmasinda ise Sefer B., suçlamalari kabul etmeyerek tahliyesini talep etti. Ayrica Sefer B., 'Mahkemece lehime olan hükümlerin degerlendirilmesini talep ediyorum. Hakkimda tahliye karari verilmesini talep ediyorum. Ben vereceginiz karara saygi duyuyorum' dedi.

Mahkeme heyeti, Sefer B.'yi 'Haksiz tahrik ve iyi hal indirimi' uygulanmadan 6 yil hapis cezasina çarptirdi. 



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı