Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

EURODESK TEMAS NOKTASI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI

EURODESK TEMAS NOKTASI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI

-SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDEN TOPLANTIYA KATILIM SAĞLANDI

-SANKO ÜNIVERSITESI’NDEN TOPLANTIYA KATILIM SAGLANDI

 

Gaziantep’te Eurodesk Temas Noktasi olmaya hak kazanan tek üniversite olan SANKO Üniversitesi’nden, Ulusal Ajans Eurodesk Birimi tarafindan Ankara’da düzenlenen Baslangiç Toplantisina katilim gerçeklestirildi.

 

SANKO Üniversitesi Eurodesk Irtibat Kisisi Ipek Uçar ve Ögretim Görevlisi Nuriye Hilaloglu, Eurodesk Temas noktasi olan akredite kurumlara yönelik toplantiya katilarak diger kurumlarla tanisma ve görüsme firsati buldular.

 

Toplantida, Eurodesk’in amaci, genel yapisi ve misyonu, aga yeni katilan kurumlarin temas noktasi olarak çalisma sistemine dahil olmasi ve bireysel bilgilendirme becerilerini kazanmalari ile ilgili bilgiler verildi.

 

SANKO Üniversitesi ve Ulusal Ajans arasinda Eurodesk Temas Noktasi akreditasyon sözlesmesinin imzalanmasiyla birlikte, üniversiteli gençlere yönelik Eurodesk Avrupa Firsatlari Bilgilendirme Toplantilari da baslayacak.

 

EURODESK TEMAS NOKTASI NEDIR?

Eurodesk Temas Noktalari, Avrupa Birligi Baskanligi’nin AB Egitim ve Gençlik Programlari Baskanligi tarafindan, gençlere Avrupa firsatlari hakkinda bilgi vermekle yetkilendirilmis kuruluslardir.

 

Bu program ile gençlerin ihtiyaç duydugu bilgiye tarafsiz, güncel, anlasilir, güvenilir ve ücretsiz bir sekilde ulasabilmesi saglanmaktadir.

 

Ülkemizde “gençlik bilgilendirmesi” konusunda pek çok kurum ve kurulus dolayli olarak hizmet vermekle birlikte tek görevi gençleri yararlanabilecekleri imkan ve firsatlardan haberdar etmek, onlardan gelen sorulari cevaplamak olan Eurodesk Türkiye Birimi, 2008 yilindan bu yana AB Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanligi (Türkiye Ulusal Ajansi) bünyesinde görevini sürdürmektedir.

 

SANKO ÜNIVERSITESI

SANKO Üniversitesi’nde Tip Fakültesi ve Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Lisansüstü Egitim Enstitüsü’nde Biyoistatistik alaninda doktora, Moleküler Tip, Hemsirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Tibbi Mikrobiyoloji alanlarinda tezli yüksek lisans, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ise Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Ilk ve Acil Yardim ile Tibbi Görüntüleme Teknikleri Bölümlerinde egitim veriliyor.

 

Ayrica Tip Fakültesi, 10 ana bilim dalinda Tipta Uzmanlik Egitimi verme konusunda yetkilendirildi.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı