Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Evladı kaçırılan genç annenin yardım çığlığı...

Evladı kaçırılan genç annenin yardım çığlığı...

Adana'da genç bir kadın, kendisini defalarca dövdüğü için boşanmak istediği eşinin, 1 buçuk yaşındaki kızlarını kaçırdığını öne sürdü. 3 aydır evladını göremeyen genç kadın, 2 gün sonra kızının doğum günü olduğunu s?

22 yasindaki Zeynep Korkusuz, 2018 yilinda Fikret Korkusuz ile evlendi. Çiftin bu evlilikten Cennet isimli bir çocuklari dünyaya geldi. Çift, mutlu bir evlilik sürerken son 1 yilda aralarinda siddetli geçimsizlik basladi. Iddiaya göre Korkusuz, esine sürekli siddet uyguladi. Geçen Mart ayinda ise genç kadin ugradigi siddet sonucu esi hakkinda uzaklastirma karari aldi ve bosanma davasi açti.

8 Nisan'da ise baba Fikret Korkusuz, uzaklastirma karari olmasina ragmen eve gelerek kizini görmek istedi. Zeynep Korkusuz ise önce kizini göstermedi ancak daha sonra kizini babasina gösterdi. Baba da kizini önce sokaga oynamak için çikartti daha sonra da iddiaya göre götürdü.

 

'Çocuk bende degil' demeye basladi

Anne Zeynep Korkusuz ise bunun üzerine esini aradi ve 'Hafta sonu çocuk sende kalabilir. Pazartesi getir' dedi. Pazartesi günü ise baba çocugunu getirmedi ve annesine 'Çocuk bende degil' demeye basladi. Bunun üzerine Zeynep Korkusuz'un teyzesi Sükran Ö., kayinvalide Hatice Korkusuz'u arayarak görüstü ve kayinvalide de çocugun kendilerinde oldugunu ve annesine vermeyeceklerini söyledi. Mahkemeye basvuran Zeynep Korkusuz, çocugunun geçici velayetini alarak polis esliginde kayinvalidesinin evine gitti ancak çocugunu evde bulamadi. Genç kadin, çocugunun kiyafetlerinin kayinvalidesinde oldugunu ancak çocugu esinin evden kaçirdigini öne sürdü.

'Önce sevdi, sonra aldi götürdü'

3 aydir evladini göremeyen anne, 2 gün sonra kizinin dogum günü oldugunu söyledi. Ihlas Haber Ajansi'na konusan Zeynep Korkusuz, 'Babasi koruma kararini ihlal ederek kapiya geldi ve çocugu görmek istedi. Çocugu göstermedim ama kendisi israrla görmek istedigini söyledi. Ben çocugu almasindan korkuyordum. Bu israrla isteyince verdim, sokakta biraz sevdi ama sonra aldi götürdü. Bir daha da getirmedi' diye konustu.

'Velayeti alinca çocugumu bulamadim'

Esine kendisinin ulasamadigini söyleyen Korkusuz, 'Ilk zamanlar esim telefonlara bakmiyordu. Sonraki süreçte aradigimda, 'Ben çocugu hiç almadim' dedi. Bu sekilde yanitlar verdi. Ben de karakola gidip sikayette bulundum. Çocugumun geçici velayetini aldim. Polisle, icra memuruyla eve gittik. Kizimin kiyafetleri asiliydi ama evladim evde yoktu. Kaynanam da 'O çocugun kiyafetleri degil. Burada degil' diyerek bizi evden gönderdiler. Çocugumun orada oldugu gördügüm zamanlarda da velayet bende olmadigi için alamiyordum. Velayeti alinca da çocugumu bulamadim' ifadelerini kullandi.

'Bir an önce çocugumu görmek istiyorum'

Bosanma asamasindaki esinin tehditlerinin sürdügünü iddia eden Zeynep Korkusuz, '3 aydir çocugumu görmüyorum. Su anda bosanma asamasindayiz. Bir an önce çocugumu görmek, kavusmak istiyorum. Adaletin saglanmasini istiyorum. Esim bana siddet uyguladigi için ben bosanmak istedim. Su an çocugumun da hayatindan endiseliyim. Tehdit de ediyor. Çocugumu alamiyorum' dedi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı