Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

GİRGEÇ; YUFKA YÜREKLERLE ÇETİN YOLLAR AŞILMAZ

GİRGEÇ; YUFKA YÜREKLERLE ÇETİN YOLLAR AŞILMAZ

Türkiye Kamu- sen Adana İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Durdu Mehmet Girgeç, 3 Mayıs Türkçülük Günü münasebetiyle sosyal medyada paylaştığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

GIRGEÇ; YUFKA YÜREKLERLE ÇETIN YOLLAR ASILMAZ

Türkiye Kamu- sen Adana Il Temsilcisi ve Türk Egitim Sen Adana 1 Nolu Sube Baskani Durdu Mehmet Girgeç, 3 Mayis Türkçülük Günü münasebetiyle sosyal medyada paylastigi  açiklamasinda su ifadeleri kullandi:

Bugün 3 Mayis! Türk için Türk'e göre ve Türk tarafindan olmayanlara baskaldirildigi gün. Cennet mekan Basbug Alparslan Türkes’in ve Hüseyin Nihat Atsiz’in da içerisinde bulundugu “TURANCI FIKRIYATIN” Turancilik fikrine tâbi olmaktan yargilandigi gün. Selam olsun o Güne! Selam olsun o gün mücadele veren kahramanlarimiza! Selam olsun Çaglarin Milletine! Selam olsun Aziz Türk Milletine!

Yufka yüreklilerle çetin yollar asilmaz;

Çünkü bu yol kutludur, gider Tanri Dagina.

Halbuki yoldasini birakip dönenlerin

Degisilir topu da bir sokak kaltagina.

Diyerek geldigi ve gidecegi yolu bilen ve bu bilinçle hareket eden, Vatani kurtaran ve kuran iradenin “Türk Milliyetçiligi” oldugunu 1944’te yeniden hatirlatma ihtiyaci hisseden gençlerin davasi, bizim davamizdir.

Kahramanlik ne yalniz bir yükselis demektir,

Ne de yildizlar gibi parlayip sönmektir.

Ölmezligi düsünmek bosuna bir emektir;

Kahramanlik; saldirip bir daha dönmemektir.

Inanciyla mücadele eden gençlerin “Türkçüler Hain” diyen savciya, “Kimin hain, kimin vatansever oldugunu tarih tayin edecektir.” cevabini verdigi suur, bugün bizim suurumuzdur.

Delinse yer, çökse gök, yansa, kül olsa dört yan,

Yüce dilege dogru yine yürürüz yayan.

Yildirimdan, tipiden, kasirgadan yilmayan,

Ölümlerle eglenen tunç yürekli Türkleriz.

Diyerek Davasi ugruna her türlü çileyi kutsal kabul eden, hastaneye sevk evrakinda; “Dikkat! Siyasi suçludur; Türkçü ve Turancidir! Baskalariyla temas kurmasi, konusmasi yasaktir.” diyerek kutsal davamiz ugruna çile çektirilmek istenilen Basbugumuz Alparslan Türkes’in çilesi, bizim çilemezdir. Çileye; iskenceye hatta ölüme bile bas egmeyen, boyun bükmeyen fikir; bizim fikrimizdir.

Türkçülük fikri bizim idealimizde. Ne diyordu Gazi Mustafa Kemal Atatürk: Türk milleti çaliskandir. Türk milleti zekidir. Ne mutlu Türk’üm diyene!

Durdu Mehmet Girgeç

Türkiye Kamu-Sen Adana Il Temsilcisi



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu