Mevsim normallerinin çok üzerindeki yagis nedeniyle yasanan su baskini ve selde büyük zarar gören ve 2020 hizmet yili planlamasi dahilindeki sokaklar,  Seyhan Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü Yol ekipleri tarafindan yenileniyor. Seyhan Belediyesi ekipleri, yagislarin ardindan büyük zarar gören sokaklarda, havalarin +5 derecenin üzerine çikmasi ve günesin yüzünü göstermesiyle yenileme ve bakim islemini hizlandirdi. Zeminin kurumasiyla hizlanan yenileme ve bakim çalismalarini Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay da denetledi. Baskan Akay, asfalt serme ve bakim çalismalarinin titizlikle ve hizli bir sekilde tamamlanmasi talimatini verdi.

 

“9 AYRI NOKTADA ÇALISMALAR SÜRÜYOR”

 Çalismalari denetleyen Baskan Akay, ilgili birim müdürleri ve sorumlulardan bilgi aldi. Ayni anda 9 ayri noktada çalisma yapildigini ifade eden Baskan Akay “Muhtarlar Bölge Toplantilarinda, muhtarlarimizin taleplerini ve önceliklerini almistik. Muhtarlarin önceliklerini dikkate alarak yaptigimiz 2020 planlamasi neticesinde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu planlama ve selde zarar gören sokaklarimizin, yenileme ve bakim çalismalarini hava sartlari uygun oldugu sürece araliksiz sürdürecegiz” dedi.  

“HEDEF YASAM KALITESINI ARTIRMAK”

Yapilan islemlerde estetik ve kaliteye önem verildigini kaydeden Baskan Akay söyle konustu; “Asfalt serme ve bakim-onarim çalismalari titizlikle yapiliyor. Asfalt serme islemi öncesi freze ile eski asfalt sökülüyor, zemin temizlenerek finiser ile yeni asfalt seriliyor. Asfaltin en az 8 CM kalinliginda olmasina özen gösteriliyor. Bakim ve Onarim çalismasinda da çukur kazilarak temizleniyor ardindan yama, yol hizasinda yapiliyor. Ayni zamanda kaldirimlarin da bakimi yapiliyor. Hedefimiz, Seyhanlinin yasam kalitesini artirmak” Seyhan Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü Yol ekiplerinin, 2020 planlamasi çerçevesinde asfalt serme ve bakim-onarim çalismalari, yagis olmamasi durumunda araliksiz sürecek