Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

HABER DÜZELTME METNİ

HABER DÜZELTME METNİ

30.01,2024 tarihinde sitemizde yayınladığımız Rehabilitasyon Merkezi ilgili soruşturma Başlatıldı. Haberimize Ceyhan Özel Zirve Eğitim ve Rehabilitasyon adına Vekili Av.Salih Aydın, Noter Kanalı ile  yaptığımız habere cevap verdi.

Avukat Salih Aydın Gönderdiği Cevap Metni Aşağıdaki gibi

 

İHTARNAME

 

KEŞİDECİ          : Aslı GÖKBORU (Özel Ceyhan Zirve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon adına)

Vekili                    : Av. Salih AYDIN (UETS/16241-42586-10835)         

Muhatap              : Çukurova Flash Haber gazetesi Sorumlu MüdürüOsman YAVUZ

                        Kızılay Cad. Kızılay İş Hanı No:158 Ceyhan/ADANA

Konu                     : 30.01.2024 Tarihli Haberin Düzeltilmesi

Açıklama              : 

 

1-       Çukurova Flash Gazetesi’nin 30.01.2024 günlü sayısında “Rehabilitasyon Merkezi İle İlgili Soruşturma Başlatıldı” şeklinde bir haber yapılmıştır.İşbu haberde kurumun bulunduğu muhit bilgileri verilerek ve de önceki asılsız habere atıf yapılarak asılsız ithamda bulunulmuştur.

 

2-       Haberde yer verildiğinin aksine, müvekkil şirkette fizyoterapist kadrosunda iki ayrı personel bulunmaktadır. Ancak haberinizde eğitim kurumunda sanki fizyoterapist yokmuş şeklinde algı yaratılmaya çalışılmış, müvekkil şirketin ticari itibarı zedelenmesi amaçlanmıştır.

 

Basın Yasası’nın 14. maddesi ilk paragrafında, Süreli yayınlarda kişilerin şeref ve haysiyetini ihlâl edici veya kişilerle ilgili gerçeğe aykırı yayım yapılması halinde, bundan zarar gören kişinin yayım tarihinden itibaren iki ay içinde göndereceği suç unsuru içermeyen, üçüncü kişilerin hukuken korunan menfaatlerine aykırı olmayan düzeltme ve cevap yazısını; sorumlu müdür hiçbir düzeltme ve ekleme yapmaksızın, günlük süreli yayınlarda yazıyı aldığı tarihten itibaren en geç üç gün içinde, diğer süreli yayınlarda yazıyı aldığı tarihten itibaren üç günden sonraki ilk nüshada, ilgili yayının yer aldığı sayfa ve sütunlarda, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlamak zorundadır.

Somuta habere konu sahte fizyoterapist iddiası gerçek olmadığı gibi, müvekkil kurumunda açılıştan bu yana iki fizyoterapist bulunduğunu ifade ederiz.

Belirtilen sebeplerle, taraflı olarak icra edilen haber hakkında aşağıda sunulan ilgili düzeltmenin yapılmasını, aksi halde müvekkil kurumun ticari kaybı hakkında tazminat ile gerçeğe aykırı haber nedeniyle cezai sorumluluğunuza gidileceğini ihtar ederiz.

Cevap ve Düzeltme Metni

 

“Çukurova Flash Gazetesi’nin 30.01.2024 günlü sayısında, “Rehabilitasyon Merkezi İle İlgili Soruşturma Başlatıldı” başlığıyla verilen haberde, müvekkil eğitim kurumunda sahte fizyoterapist bulunduğuna dair iddialara değinilmiştir

 

Müvekkil eğitim kurumunda Adana Valiliği onayı iki ayrı fizyoterapist çalışmakta olup, haberde yer verildiği biçimde sahte fizyoterapist çalıştırma asla söz konusu değildir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”

 

Sonuç ve İstem   : İhtarnamede yolladığımız cevap ve düzeltme metnimizin tebliğden itibaren Basın Yasası gereğince üç gün içinde yayınlanmasını aksi takdirde yargı yoluna başvuracağımızı ihtaren beyan ederiz.

 

                                                                                                                                                Keşideci vekili 

                                                                                                                                               Av. Salih AYDIN

 

 

Sayın Noter; üç nüshadan ibaret olan iş bu ihtarnamenin bir nüshasının muhataba tebliğini, bir nüshasının dairenizde saklanmasını ve bir nüshasının da tarafıma verilmesini saygılarımla rica ederim. 01.02.2024

 

                                                                                                                                              Keşideci vekili

                                                                                                                                             Av. Salih AYDIN



Anahtar Kelimeler: HABER DÜZELTME METNİ
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli