Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Halk kart artık daha fazla haneye ulaşacak

Halk kart artık daha fazla haneye ulaşacak

“Halk kart, çocukların yatağa aç girmemesi için”

Akay “Asil hedef üreten, ürettigini hakça bölüsen bir toplum”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, yogun sikâyetler nedeniyle bir süre önce durdurulan Halk Kart uygulamasinin içeriginin güçlendirilerek dagitilmaya baslanacagini duyurdu.

IÇERIGI GÜÇLENDIRILMIS HALK KART TANITILDI

CHP’nin Aile Sigortasinin yerel yönetimlerdeki uygulamasi olan Halk Kart’in güçlendirilmis içerigi,  Seyhan otelde düzenlenen toplantiyla; kamuoyuna tanitildi. Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay basta olmak üzere Belediyenin ilgili Baskan yardimcilari ve Müdürleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Baskani Cafer Esendemir, Türkiye Gazeteciler Sendikasi (TGS) Adana Sube Baskani Salim Büyükkaya, Anadolu Spor Gazetecileri Dernegi (ASGD) Adana Sube Baskani Mustafa Boz, bazi gazetelerin imtiyaz sahipleri, Genel Yayin yönetmeleri, Haber Müdürleri veya Muhabirleri katildi.

HALK KART KISIYE DEGIL, HANEYE VERILECEK

Tanitim toplantisinda ilk olarak kürsüye gelen Seyhan Belediyesi Sosyal Islerden Sorumlu Baskan Yardimcisi Rukiye Çinkiliç, daha önce kisiye verilen Halk Kart’in bundan sonra haneye verilecegini böylece daha fazla haneye katki sunmus olacaklarini kaydetti.  Halk Kart’in 1 yil süreligine verilecegini kaydeden Çinkiliç “Halk Kart verdigimiz hanedeki mevcut bilgileri degerlendirerek, issiz varsa kurslar verip egitecegiz. Onlari çalisma hayatina katabilmek için çalismalar yapacagiz” dedi.

AKAY “ASIL HEDEF; ÜRETEN, ÜRETTIGINI HAKÇA BÖLÜSEN BIR TOPLUM”

Sosyal Belediyeciligi her alana yaymak için çaba harcayan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay da sadaka kültürünün dogru olmadigini asil hedefin üretim oldugunu kaydetti. Seyhan Belediyesi’nin kendi ihtiyaçlarini ürettigini ifade eden Baskan Akay söyle konustu;

“Bizim asil hedefimiz üreten ve ürettigini hakça bölüsen bir toplumdur. Bunun için projeler üretiyoruz. Biz ihtiyacimiz olan boya ve çiçekleri kendimiz üretiyoruz. Içerigi güçlendirilmis Halk Kart sahibi issiz aile fertlerini kurslarimiz araciligiyla meslek sahibi yapacagiz. Onlari üreten bir birey haline dönüstürüp istihdama katilimini destekleyecegiz. Hedefimiz yoksul halkimiza ‘Balik tutmayi’ ögretmektir. Karsi çiktigimiz sadaka kültüründen halkimizi bu sekilde kurtarabiliriz.”

“HALK KART SAHIPLERI BAKANLIGIN 24 KRITERI DIKKATE ALINARAK BELIRLENIYOR”

Yogun sikâyetler nedeniyle Halk Kart uygulamasini durdurduklarini ve içeriginde düzenlemeler yaptiklarini belirten Baskan Akay söyle devam etti;

“Halk Kart’a talep çok olunca, herkes birbirini takip edip sikâyet etti. Bu nedenle Halk Kart uygulamasini durdurmustuk. Simdi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanliginin kriterlerine uyumlu olarak basvurulari degerlendirerek hak sahibini belirliyoruz. Bakanligin yaklasik 24 kriter üzerinden degerlendirmeleri yaparak tartismalara da son veriyoruz. Halk Kart, çocuklar yataga aç girmesin diye devam ediyor. Buna baska anlam yüklememek gerekiyor. Belediye olarak ihtiyaç sahiplerine de ayni yardimlarimizi sürdürecegiz”



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı