Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Hamile eşini öldüren zanlıya iyi hal ve haksız tahrik indirimi

Hamile eşini öldüren zanlıya iyi hal ve haksız tahrik indirimi

Hamile eşini öldüren zanlıya iyi hal ve haksız tahrik indirimi

Hamile esini öldüren zanliya iyi hal ve haksiz tahrik indirimi

Olay,Adana’nin Seyhan ilçesinin Akkapi Mahallesinde 11 Eylül 2014 tarihinde meydana geldi. 14 yasinda evlenen, 15 yasinda Misra isimli bir kiz çocugu sahibi olan Burcu Çiftçi (19), esi Mehmet Çiftçi (27) ile kiskançlik yüzünden sürekli tartismaya basladi. Burcu Çitçi bu durum karsisinda sik sik baba evine gitmeye basladi. Son olarak dört aylik hamile oldugunu ögrenen kadin öldürülmeden 2 gün önce baba evinden geri kocasinin yanina geldi. Ancak çift kiskançlik yüzünden yine tartisti. Kocasi kizini ve esini yanina alarak Akkapi Mahallesinde bir misir tarlasina giderek burada esini sandalyeye oturtup gögsünden 3 el atesle vurdu. Zanli, daha sonra otomobille olay yerinden kaçip kizini Mustafa M. isimli bir kisiye vererek, 'Kizim sana emanet' dedi. Bir süre sonra genç kadinin ailesi kizina ulasmaya çalisti. Ancak ulasamayinca polisi arayarak 'Kizimiza ulasamiyoruz, damadimiz tarafindan öldürüleceginden süpheleniyoruz' diye ihbarda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen polis, gece yarisi genç kadini misir tarlasinda öldürülmüs halde buldu. Cinayet dedektifleri bir süre sonra katil koca Mehmet Çiftçi'yi yakaladi. Koca çikarildigi mahkeme tarafindan tutuklandi. Tutuklanan koca, esini kendisini aldattigi için öldürdügünü ileri sürdü. Mahkeme, 12 Mayis 2015'te sanigi oy çoklugu ile 'Hamile esini öldürmek' suçundan önce agirlastirilmis müebbet hapse mahkûm etti. Katil kocanin cezasi 'haksiz tahrik ve iyi hal'den dolayi 18 yil 4 aya düsürüldü.

Damadina 'haksiz tahrik ve iyi hal indirimi' uygulanmasina tepki gösteren anne Songül Teber (44) 'Haksiz tahrik almak için aldatildigi yalanini söyledi. Karari temyiz gittik. Ancak degisen bir sey olmadi. Biz tekrar temyize gönderdik. Hem kizimi hem de dogmamis torunumu öldüren o adamin idam edilmesi ya da agirlastirilmis ömür boyu hapis cezasina çarptirilmasini istiyorum. Ancak ölen kizimin yasi kadar bile ceza almadi katil' dedi.

Kizinin evliliginin yanlis oldugunu anlatan anne Teber, 'Evlendigi günden beri kizimiz siddet görüyordu. 'Kafana sikacagim' diye tehdit ediyordu. Bu yüzden kadin siginma evine gitmis, çok kez de bizim yanimiza gelmisti. Kiskançlik yüzünden kizimi planlayarak öldürdü. Utanmadan ölmüs kizima iftira atti. Burcu melek gibi bir insandi. Tek hatasi böyle bir insani sevmekti. Haksiz tahrikten yararlanmak için aldatma yalanini söyledi. Haksiz tahrik ve iyi hal indirimi de aldi. Karari temyiz ettik. Iki can almis bu insanin 2 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilmasini istiyoruz. Cezaevinden çikmasin' diye konustu



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı