Doğru, önerilerini şöyle sıraladı:
"Şubat ayında Adana, Mersin ve Hatay illerinde, Nisan ayında ise Anadolu’nun farklı 36 ilinde yaşanan zirai don felaketi sonrasında çiftçilerimizin üretime devamı, tarımsal üretimin sürekliliği ve yaşanan zirai donun ekonomimize en az zararla atlatılması için, Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe teşkilatlarımızın hazırlayacağı zarar tespit raporları ışığında alınması gereken bazı kararlar ve çiftçilerimizin taleplerini, tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimizle ilgililerin dikkatine sunarız:
1- Ziraat Bankası üst limitleri ve krediye konu ürün maliyet baremlerinin artırılması.
2- Dondan etkilenen çiftçilerin, zarar tespit raporu aldıkları ÇKS’ye kayıtlı ürünleri için kullanılan kredilerinin vadesinin bir yıl uzatılması.
3- 2025 yılı mahsulü donarak kredilerini geri ödeme güçlüğü çekecek çiftçilerimiz yaz aylarında meyvesiz ağaçlarına masraf etmeye ve bakıma devam edeceğinden kredi vadesi uzayan ürünler için çiftçimize ilave kredi açılması.
4- 2024 yılına ait tüm tarımsal desteklerin ödemesinin öne çekilmesi.
5- Dondan etkilenen çiftçilerin kamuya olan SGK ve vergi borçlarının bir yıl faizsiz ertelenmesi.
6- 2025 yılı Tarımsal su bedellerine 2023 yılında olduğu gibi %50 destek verilmesi.
7- Dondan zarar gören çiftçilerimize Pandemi zamanında olduğu gibi KGF kaynaklı düşük faizli işe devam kredisi sağlanması.
8- Ekim yaptığı tek yıllık ürünleri donarak zarar gören çiftçilerimize, ekim dönemini kaçırmadan yeniden ekim yapması için acilen tohum ve fide yardımı yapılması.
9- Don felaketi nedeniyle ağaçlarını kaybeden çiftçilerimize fidan yenilemesi için fidan desteği verilmesi.
10- Dondan korunmanın etkili unsurlarından olan don pervanesi alımı için KKYD ve İPARD destek programlarının son başvuru sürelerinin uzatılması ve bu gibi iklim değişikliğine karşı faydalı yatırımların Toprak Koruma Kurulu izninden muaf olması
11- TARSİM hasar tespit raporları tamamlanan üreticilerimize poliçe bitiş tarihi beklenmesi kuralına bakılmaksızın tazminatlarının acil ödenmesi."