Tarih: 09.05.2025 20:19

HATAY AMİK-AFRİN REYHANLI BARAJI SULAMASINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

İncelemelere Sulama Dairesi Başkanı Sayın Oğuzhan Bektaş, Bölge Müdürümüz Sayın Celal Tokalak, Sulama Dairesi Başkan Yardımcısı Sayın Ömer Açıkgöz ve ilgili şube müdürlerimiz de katıldı.

Tüm aşamaları ile tamamlandığında toplamda 294 bin 330 dekar tarım arazisinin modern sulama sistemleriyle sulanmasını sağlayacak olan bu dev projenin bir an önce faydaya dönüşebilmesi için farklı noktalarda aynı anda çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, çalışmaların ilerlediği 1. Kısım İkmali Projesi ile 117 bin 380 dekar, 2. Kısım İkmali Projesi ile de 176 Bin 950 dekar tarım arazisini suyla buluşturmak için ekiplerimiz büyük bir özveri ile çalşmalarını sürdürüyor.

Amik Ovası'nda modern sulama sistemlerinin yaygınlaşması ile birlikte, su kaynaklarımızın daha verimli kullanılması, tarımsal üretimin artması ve tarıma dayalı istihdamın artması hedefleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —