Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

İlçenin tarihi sorunu çözülüyor!

İlçenin tarihi sorunu çözülüyor!

İmamoğlu Atıksu Arıtma Tesisi’nin temel atma töreni İmamoğlu Menteş Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Imamoglu Atiksu Aritma Tesisi’nin temel atma töreni Imamoglu Mentes Mahallesi’nde gerçeklestirildi. Açilis törenine Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, CHP Il Baskani Mehmet Çelebi, Iyi Parti Il Baskani Göktürk Boyvadaoglu, Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, Imamoglu Belediye Baskani Kasim Karaköse, Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, ilçe baskanlari, meclis üyeleri, Imamoglu halki, bürokratlar ve konuklar katildi.

 

Imamoglu halkina hizmet etme sansi buldugu için kendisini sansli htigini belirten Baskan Zeydan Karalar, Imamoglu Belediye Baskani Kasim Karaköse’nin de isini iyi yaptigini söyledi. CHP’li belediye baskanlarinin olaganüstü destanlar yazdigini belirten Baskan Zeydan Karalar, “Zor mali kosullara ragmen yapilanlar; hesap, kitap, mantalite, iyi yönetim isidir” dedi.

YÖNETIM ANLAYISIMIZ FARKLI

Adana Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi’nin (ASKI) 2018’de 95 milyon lira zarar eder halde oldugunu, 2020’de ise 200 milyon lira fazla verdigini kaydeden Baskan Zeydan Karalar, “ASKI böyle hizmet ediyor, devasa yatirimlar yapiyor. Bu kadar is yapmamiza ragmen Adana Büyüksehir Belediyesi’nde bütçe bu yil 8 milyon lira fazla verdi. Ihaleleri çok daha fazla kirimlarla yapiyoruz. Avanta para kazanma dönemi bitti. Halka harciyoruz parayi. Sadece binek araç kiralama isinden ASKI ve Büyüksehir’de toplam 70 milyon lira tasarruf yaptik. ASKI’ye, kira parasini 20 ayda amorti edecek 48 adet araç aldik. Üstelik daha önce ayni araçlara ödenen fiyatlara bakildiginda büyük tasarruflar yaptigimiz görülüyor. Daha ucuza, daha kaliteli ve güçlü araçlar aliyoruz. Bizim yönetim anlayisimiz böyle. O yüzden bu kadar zor sartlarda dahi halkimiza hizmet edebiliyoruz ve hizmetlerimizin kaitesi ve sayisi günden güne artiyor. Geçmis 5 yilda dökülen asfalttan daha fazlasini 18 ayda döktük” diye konustu.

 

Imamoglu ilçesine yapilan hizmetlerle ilgili de bilgi veren Baskan Zeydan Karalar, yapilacak aritmanin 25 yil sonraki nüfusa hitap edecek sekilde planlandigini vurguladi. Imamoglu Belediye Baskani Kasim Karaköse de, Baskan Zeydan Karalar’in ilçeye yaptigi hizmetlerden ve desteklerinden dolayi tesekkür etti. Konusmalarin ardindan Imamoglu Atiksu Aritma Tesisi’nin temel atma töreni gerçeklestirildi.

Imamoglu Atiksu Aritma Tesisi; Imamoglu Atiksu Aritma Tesisi Mentes Mahallesinde 7604 m2 alanda insaa edilecektir. Muhtemel nüfus artisi dikkate alinarak ; 2037 yili için 26.500 kisi, 6653 m3/gün debi dikkate alinarak projelendirildi. Yine 2052 yili için de, 30.500 kisi, 8105 m3/gün debiyi geçirecek sekilde projelendirildi.

Imamoglu Atiksu Aritma Tesisi; Uzun Havalandirmali Aktif Çamur Sistemi olacaktir. Bu sistemde atiksu çesitli ünitelerden(Kaba-ince izgara, havalandirmali kum ve yag tutucu, çesitli havuzlar, çamur susuzlastirma, dezenfeksiyon ünitesi vb.) geçerek aritilip, dezenfeksiyon islemine tabi tutularak sulamada kullanilbilecek kalitede aritilmis su çepelce deresine desarj edilecektir. Ayrica ön aritma üniteleri ve çamur susuzlastirma ünitesinin üzeri kapatilarak koku giderimi de yapilacak olup çevreye duyarli bir atiksu aritma tesisi yapilacaktir. Tesis ASKI-Iller Bankasi is birligi ve müsterek kontrolünde yürütülmektedir

 



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı