Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

İYİ Parti'de, 2'nci Olağan Kurultay'ın ardından başlayan liste krizi, Devam ediyor

İYİ Parti

İYİ Parti'de, 2'nci Olağan Kurultay'ın ardından başlayan liste krizi, Devam ediyor

IYI Parti'de, 2'nci Olagan Kurultay'in ardindan baslayan liste krizi, Devam ediyor

TBMM'de yeni dönemin ilk grup toplantisina da yansidi. 'Oy verilmeyecekler' listesini hazirlattigi iddia edilen Koray Aydin'in Teskilat Baskanligi görevini sürdürmesine tepki gösteren muhalif milletvekilleri, grup toplantisina katilmadi.

 Aralarinda Adana Milletvekili Memurlarin sesi olan Ismail Koncuk’unda bulundugu yaklasik 13 IYI Parti Milletvekili grup toplantisina katilmayarak tepkilerini dile getirdiler.

Türkiye Kamu Sen gibi önemli bir Sendikanin genel baskanligini yapmis olan Memurlar arasinda yigit Çatal yürekli baskan olarak sevilen Ismail Koncuk’un önümüzdeki günlerdeki tutumu Adana Komuoyunda merak edilirken IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener,ise bugün  TBMM'de yeni yasama yilinin ilk grup toplantisini gerçeklestirdi. Grup toplantisina, muhalif milletvekillerinin katilmamasi dikkat çekti. 2'nci Olagan Kurultay'da Genel Idare Kurulu (GIK) üyeligi seçimi için delegelere gönderildigi iddia edilen 'oy verilmeyecekler' listesine tepkileri süren muhalif milletvekilleri, dün aksam yaptiklari toplantida grup toplantisina katilmama karari almisti. Aralarinda Aytun Çiray, Ayhan Erel, Ümit Özdag, Ismail Koncuk'un da bulundugu 13 muhalif isim, toplantiya katilmadi. Muhalif olarak bilinen Durmus Yilmaz ve Aylin Cesur ise toplantida yer aldi. Covit-19 testi pozitif çikan Fahrettin Yokus ve Aslan Kabukçuoglu da karantinada olduklari için toplantiya katilmadi. Muhalif isimlerin, liste krizinden sorumlu tuttuklari Teskilat Baskani Koray Aydin'in, Baskanlik Divani'nda görevine devam etmesine tepki olarak grup toplantisina katilmadigi belirtildi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı