Kadin kiliginda girdikleri kuyumcuda is yeri sahibini vurarak altinlari çalip kaçan zanlilar, 150 güvenlik kamerasini inceleyen gasp dedektifleri tarafindan kaçtiklari Kozan'da saklanmak için kiraladiklari evde yakalandi. Gasbi gerçeklestiren ve yardim eden 8 zanlidan 7'sini yakalayan polis, bahçeye gömerek sakladiklari bilezikleri de ele geçirdi.

 

Edinilen bilgiye göre olay, Yüregir ilçesine bagli Ulubatli Hasan Mahallesi'nde 11 Agustos günü meydana geldi. Iddiaya göre, Kozan Yolu Caddesi'nde Osman Bolhocaoglu'na ait kuyumcuya gelen kadin kiliginda yüzü maskeli iki sahis, müsteri gibi içeri girdi. Hemen sonra zanlilardan biri kuyumcu Bolhocaoglu'na ates etmeye basladi. Tezgahin arkasina saklanan kuyumcu, açilan atesle agir yaralandi. Diger zanli ise altinlari toplamaya basladi. Altinlarla kuyumcudan uzaklasmak için hamle yapan zanlilar, alarm sisteminin çalisarak kapinin kapanmasi üzerine kapinin camini silahla kirip kaçti. Ara sokaga giren zanlilar, kadin kiyafetlerini atip olay yerinden kaçti. Bu anlar saniye saniye görüntülendi.

 

Bu durumu gören kuyumcunun esnaf komsusu Özlem Izgi, hemen yardimina kosup polis ve saglik ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen saglik ekipleri, yaraliyi Adana Sehir Hastanesine götürdü. Hem tabanca hem de biçak yarasi alan kuyumcunun durumunun agir oldugu ögrenildi. Olay yerine gelen polis, güvenlik kameralarini inceleme altina aldi. Yapilan ilk incelemede iki zanlinin da erkek oldugu, birinin kadin kiligina girdigi belirlendi