Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Kadınlar Üretiyor Yüreğir Kazanıyor!

Kadınlar Üretiyor Yüreğir Kazanıyor!

‘Bizim Derdimiz İnsan’ mottosuyla ilçede kadınlara yönelik önemli projelere imza atan Yüreğir Belediyesi, açtığı Sosyal Girişimcilik Merkezi ile kadının sosyal ve ekonomik hayattaki rolünü güçlendiriyor.

‘Bizim Derdimiz Insan’ mottosuyla ilçede kadinlara yönelik önemli projelere imza atan Yüregir Belediyesi, açtigi Sosyal Girisimcilik Merkezi ile kadinin sosyal ve ekonomik hayattaki rolünü güçlendiriyor.

Kadinlarin gelisimine, özgüvenli durusuna ve ekonomik olarak kendi ayaklari üzerinde durabilmesine büyük önem veren Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Kadinlarimizin sosyal ve ekonomik açidan güçlendirilmesini kendimize görev biliyoruz. Bu yolda yapacak daha çok isimiz var” dedi.

EGITIM, ÜRETIM VE DANISMANLIK DESTEGI

Yüregir Belediyesi’nin projelendirdigi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan yürütülen Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) kapsaminda Yüregir Kültür Merkezi’nde hayata geçirilen ‘Sosyal Girisimcilik Merkezi’ kadinlara ve gençlere yönelik sosyal girisimcilik odakli egitim, üretim, satis ve danismanlik hizmetleri veriyor.

Mutfak, tekstil, seramik üretim ve tasarim atölyelerinin yer aldigi Sosyal Girisimcilik Merkezi’nde kurslara katilan kadinlar hem el emegi ürünler üreterek aile ekonomilerine destek sagliyor hem de meslek sahibi oluyor. Kurslara katilan girisimci adaylarina atölyelerde verilen egitimler sonrasinda mentörlük destegi de sunuluyor.

“SORUMLULUGUMUZUN FARKINDAYIZ”

Kadinlarin sosyal hayata katilimini ve ekonomik anlamda güçlendirilmesini hedeflediklerini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Özellikle kadinlarimizin ve gençlerimizin meslek sahibi olmalari, kendilerini gelistirmeleri ve ev ekonomisine katki saglamalari noktasinda belediye olarak üzerimize düsen sorumluluklarin farkindayiz. Kadin girisimciliginin desteklenmesi, istihdama kazandirilmasi ve kadinlarimizin ekonomik potansiyellerini degere dönüstürebilmesi için ilçemizde birçok projeye öncülük edip, destek olduk. Kadinlarimizin sosyal ve ekonomik açidan güçlendirilmesini kendimize görev biliyoruz. Bu yolda yapacak daha çok isimiz var. Insallah çalismaya, üretmeye ve kadinlarimiza destek olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu