Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Kanlı kefen giyip kadına şiddete tepki gösterdiler

Kanlı kefen giyip kadına şiddete tepki gösterdiler

Kanlı kefen giyip kadına şiddete tepki gösterdiler

Kanli kefen giyip kadina siddete tepki gösterdiler

Ceyhan Belediyesi Kadin ve Aile Isleri Müdürlügü, 25 Kasim Kadinlara Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü kapsaminda siddette karsi farkindalik olusturmak amaciyla hafta boyunca bir dizi etkinlik düzenledi.

A+A-

Ceyhanli kadinlar kefen giyerek, futbol maçinda pankart açarak ve kocalari tarafindan öldürülen kadinlarin mezarlarini ziyaret ederek kadin cinayetlerine tepki gösterdi.

Ceyhan Belediyesi, Kadinlara Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü etkinliklerine, 21 Kasim Persembe günü Adana Kadin Dayanisma Merkezi ve Siginma Evi Gönüllü Avukati Muhal Ikikardes ve Gönüllü Psikolog Sebnem Pusa’nin konuk oldugu panelle basladi.



Panelde yil içinde Çukurova bölgesinde öldürülmüs 33 kadinin isimlerinin ve öldürülmelerinin sözde sebeplerinin yer aldigi utanç sergisi de gerçeklestirildi. Panel, Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem’in konusmasinin ardindan Kadin ve Aile Isleri Müdürü Asli Cirit Konar’in da içlerinde bulundugu alti kadinin kanli kefen giyip hep bir agizdan söyledikleri, “Sadece son bir yilda, her on günde bir, bir kadin, üstelik komsun olan bir kadin öldürüldü. Seninle ayni pazara gittim. Ayni parkta oynattik çocuklarimizi. Ayni kirmizi isikta bekledik. Ve simdi sen günesin altinda isinirken ben kara toprak altinda üsüyorum. Bizi unutmayin” sözleriyle son buldu.

Kadinlar sahaya inip pankart açti
Kadin ve Aile Isleri Müdürlügü ekipleri 11 Eylül’de eski esi tarafindan öldürülen Lütfiye Yüksel’in mezarini ziyaret ederek kadin cinayetlerine tepki gösterdi.
Ceyhan Belediyesi kadin personelleri ise 24 Kasim Pazar Günü Ceyhan Sehir Stadyumu’nda gerçeklesen Ceyhanspor – Iskenderunspor maçinda “Siddetin nedeni olmaz, Cinayetin Bahanesi Olmaz” yazili pankarti sahada açarak kadin cinayetlerine ve siddet olaylarina tepki gösterdi.



Ceyhan Belediyesi Baskan Yardimcisi ve Ceyhanspor Kulüp Baskani Hülya Erdem, “Kadinin sesini bütün mecralarda duyurmak için üzerimize düsen ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. Is ve spor camiasinda kadina daha fazla yer verilmesi, kadinin tüm alanlarda söz sahibi olmasi, egitilmesi ve haklarindan haberdar edilmesi siddet olaylarinin önüne geçilmesi için önem arz etmektedir. Bir kadin degisir, her sey degisir. Gelecek bizim omuzlarimizda yükselecek. 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslar arasi Mücadele Günü’nü mücadelemizi görünür hale getirmek için sebep kilmaliyiz” diye konustu.



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı