Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Kanser hastalarının ilaçlarını satan hemşire tutuklandı

Kanser hastalarının ilaçlarını satan hemşire tutuklandı

ADANA Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, kanser hastalarının kullandığı antikor ilaçlarını yasa dışı yollarla satıp, kamuyu 7 milyon lira zarara uğrattığı belirlenerek gözaltına alınan hemşire Nardane Balcı (48) tutuklandı.

ADANA Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi'nde, kanser hastalarinin kullandigi antikor ilaçlarini yasa disi yollarla satip, kamuyu 7 milyon lira zarara ugrattigi belirlenerek gözaltina alinan hemsire Nardane Balci (48) tutuklandi.

Balci'nin, sistemlerini açik birakan 15 doktor adina talep olusturdugu ilaçlari, hastane eczanesinde baska hemsirenin adi ve imzasini kullanarak aldigi ortaya çikti.

Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü Mali Büro Amirligi ekipleri, Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi Hematoloji Bölümü'nde yatan hastalara istenen 2 farkli antikor ilacinin el altindan disari satildigi bilgisine ulasti. Yüksek fiyatli ilaçlarla ilgili teknik ve fiziki takip baslatan ekipler, piyasa degeri yaklasik 7 milyon lira olan 689 kutu ilacin serviste yatan hastalara verilmedigini, yasa disi yollarla satildigini tespit etti. Savciligin yakalama karari çikartmasinin ardindan ekipler, süpheli hemsire Nardane Balci'yi 16 Haziran sabahi evine düzenlenen operasyonla gözaltina aldi.

 

ILAÇLARIN SATISINDAN KOMISYON ALMIS

 

Yapilan çalismada Balci'nin, sistemlerini açik birakan 15 doktor adina söz konusu ilaçlar için talep olusturdugu, daha sonra da hastanenin eczanesine gidip baska bir hemsirenin adini ve imzasini kullanarak ilaçlari aldigi ortaya çikti. Balci'nin, ilaçlari suç ortaklari Levent Erdenlig (45) ile Cem Bora'ya (35) verdigi, bu kisilerin de yasa disi yollardan satis yaptigi saptandi. Ayrica Balci'nin, kanser tedavisi görmeyen hastalar adina da ilaç talep ettigi, bu islemler karsiliginda da 500 ile bin 500 lira komisyon aldigi öne sürüldü.

 

'MADDI DURUMUM IYI DEGILDI'

Hastane görevlisinin sikayeti üzerine Saglik Bakanligi'ndan müfettis görevlendirildigi, yapilan incelemenin ardindan Nardane Balci'nin bir aile sagligi merkezine gönderildigi ögrenildi. Ayrica Balci'nin suç ortaklari Erdenlig ile Bora'nin da bir süre önce gözaltina alinip, 'uyusturucu ticareti' suçundan tutuklandigi belirtildi. Balci, emniyetteki ifadesinde, 'Maddi durumum iyi degildi. O yüzden yaptim' dedi.Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Nardane Balci, çikarildigi hakimlikçe tutuklandi.

 
 


  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı