Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Karalar, halkın sorunlarını birinci ağızdan öğreniyor

Karalar, halkın sorunlarını birinci ağızdan öğreniyor

Karalar, halkın sorunlarını birinci ağızdan öğreniyor

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Solakli ve Yunusoglu’nda muhtarlar ve halkla bulustu, sorun dinledi, projeleri anlatti. Baskan Zeydan Karalar, yol, su ve aritma sorunlarini çözmek için harekete geçtiklerini, halka verilen sözlerin yerine getirilecegini kaydetti.

 

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Solakli ve Yunusoglu mahallelerinde muhtarlar ve halkla bir araya geldi, sorun dinledi, istisarede bulundu, yapilmasi planlanan hizmetlerle ilgili bilgi aktardi.

 

ARITMA, YOL VE SU SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

Su, yol ve aritma sorunlariyla ilgili yapilacaklari anlatan Baskan Zeydan Karalar, “Yazin 94 km’lik su isale hattinin temelini atik. Hat buradan da geçecek ve insallah bu sorunumuz çözülecek. Bunlar yillardir konusulan ama yapilmayan islerdi.

 

Yunusoglu, Havutlu, Dogankent ve Solakli’da aritma tesisiyle ilgili proje çizildi. Iller Bankasi kanaliyla ihaleye çikacagiz. Allah nasip ederse bu dönem bitmeden buranin suyunu da aritmasini da yapmis olacagiz. Adana’da, Dogusu, Batisi, Kuzeyi, Güneyi fark etmeksizin kentin aritma sorununu çözecegiz. Adana’da aritma ve su olmamasi kentimize hiç yakismiyor. Seyhan ve Ceyhan gibi iki nehrimiz var, su cennetiyiz. Ceyhan, Karatas, Imamoglu, Yumurtalik ve Kozan merkezde, 250 köyde devamli su yok. Olan da yeterince saglikli degil. Karatas Isale Hatti’ni 2 yil olarak planladik ama, önümüzdeki haziran-temmuz’da yetistirmeye çalisacagiz. Aritmayi da yapacagiz” dedi.

 

SÖZLERIMIZI YERINE GETIRECEGIZ

Seçim döneminde söylediklerini hayata geçirecegini belirten Baskan Zeydan Karalar, “Doganken, Yunusoglu ve Solakli’ya taziye evi, yol konularinda seçim çalismalarinda verdigim sözleri yerine getirecegim. Kisa sürede sorunlarin tamamini çözmemiz mümkün degil ama günden güne daha iyi hale gelip, hizmetlerimizin ve çözdügümüz sorunlarin sayisini artiracagiz. Yol çalismalarimiz basladi ve sürecek ama esas yol hamlemiz seneye nisan, mayis aylarinda baslayacak. Su anda acil yol ihtiyaçlarini belirleyip çözüyoruz. Benim kardeslerim benim belediye baskani oldugumun farkina varacak. Burada hayvancilik yapan kardeslerimize destek olmak için sütçülük kooperatifi kuruyoruz. Sütü alip, isleyecegiz ve üreticimizin daha fazla para kazanmasini saglayacagiz” diye konustu.

 

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı