Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Karataş Kıddesi Tescillendi...

Karataş Kıddesi Tescillendi...

Karataş Belediyesi tarafından “Karataş Kıddesi “ismi ile Türk Patent Enstitüsüne yapılan başvuru neticesinde ürün tescillenerek Adana mutfağının coğrafi işaretli ürünleri arasında yerini aldı.

Karatas Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen çalisma ile ilk basvurusu 28.02.2021 tarihinde yapilan ürün, gerekli incelemeler ve degerlendirmeler sonucunda 17.12.2021'de tescil hakkini elde etti. Geçmisten günümüze Karatas Ilçesinin kültürel mutfagimizi yansitan “Karatas Kiddesi “; bugday unu, maya, ayçiçek yagi, margarin, susam, çörek otu, tarçin, karanfil, muskat, tuz ve su ile ustalik becerisiyle hazirlanarak yogurulan hamurdan elde edilmekte olup, Karatas ile özdeslesmis yöresel lezzetlerden birini olusturmustur.

 

Kendine özgü içerigi ve uzun süre tazeligini korumasi ile önemli ayirt edici özelliklere sahip olan ürün günlük olarak sikça tüketilmesi ile birlikte, yörede özellikle kistan bahara geçilen dönemde çesitli özel günler ve organizasyonlarda ikram edilmektedir. Karatas Belediye Baskani Necip Topuz cografi isaret alan Karatas Kiddesi ile ilgili yaptigi açiklama da; “Yöresel ürünlerin markalastirilmasi ve tescillenmesi önemsenmesi gerekmekte. Adana’miza ve ilçemize büyük deger katacagina inandigimiz ve ilçemiz kültürünün önemli bir ürünü olan Karatas Kiddesi günümüzde Karatas’ta yer alan hemen hemen her evde yapilmakta. Yaptigimiz çalismalar neticesinde bu ürün, Adana’nin cografi isaretli bir ürünü olarak “Karatas Kiddesi” ismi ile Adana’ mizin tescilli ürünler mutfaginda yerini almistir. Öncelikle Karatas’imiza ve Adana’miza hayirli olmasini temenni ediyor, tescil islemleri basvurusu Karatas Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen ürünün, basvuru sürecinde yapilan hazirliklarda, desteklerini bizlerden esirgemeyen tüm ilgililere tesekkürlerimizi sunariz.” dedi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı