Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Karataş Mavi Yengeç Festivali Büyüledi

Karataş Mavi Yengeç Festivali Büyüledi

Bu yil ikincisi gerçeklesen Karatas Mavi Yengeç Kisa Film Festivaline büyük ilgi

Festivalin 1. gününde Karatas Halki ile beraber sahil kenarinda açik havada finale kalan 8 kisa film seyredildi, ardindan Festivalin jüri üyelerinden olan ünlü sanatçi Ahmet Safak binlerce hayranina muhtesem bir Konser verdi.

Festivalin 2. Gününde de yine Karatas halki yogun ilgi gösterdi. Açilis konusmasini yapan Karatas Belediyesi ve Adana Turizm Birligi Baskani Necip Topuz Karatas’in kültür ve sanat Ile tanitilmasi konusunda bu yil 2. Düzenledigimiz Mavi yengeç kisa film festivaline 104 ülkeden 2009 kisa film basvurusu oldugunu ve Ilçemizin bilinirligi oraninin artmasina vesile olmasindan dolayi çok memnunuz.

Ayrica festivalimize katkilarindan dolayi Kültür ve Turizm Bakanimiza, Adana Valimize, Sinema Genel Müdürümüze, Katilim saglayan belediye baskanlarimiza, Karatas Kaymakamimiza, güvenligimizi saglayan kolluk kuvvetlerimize ve festivale yogun ilgi gösteren halkimiza çok tesekkür ediyorum dedi.

Festivale katilan ve konusma yapan Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Mavi Yengeç Kisa Film Festivalinin Karatas için bir deger oldugunu, basta Karatas Belediye Baskani Necip Topuz olmak üzere emegi geçen tüm festival ekibini kutluyorum ifadesinde bulundu.

Konusmalarin ardindan Festivalde bu yil dereceye giren Kisa filmler açiklandi. Bu yilki festivalin Jüri üyeleri: Senay gürler, Mehtap Bayri, Ahmet Safak, Cansel Karacan  ve Tunahan kurt’tan olustu. Dereceye giren filmlere ödülleri kent protokolü ve festival jüri üyeleri tarafindan takdim edildi.

 

Birincilik ödülü: Akin Güngör- Tünel

Ikincilik ödülü: Harun Korkmaz- Kispet

Üçüncülük ödülü: Halil Ercüment Çayir- Ilk 10.000

Karatas Özel Halk Jürisi: Emrullah Özcan- Aydinliga

Ödül töreni sonrasi Karatas’a gelen sehir içi ve disindan katilim gösteren Binlerce misafire Zakkum Gurubu konser vererek festival coskusu üst seviye ye çikti.



  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli