Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Katil babanın ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

Katil babanın ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

-Adana'da uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen oğlunu tartışma sırasında tabancayla öldürdüğü, çalışanını da yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan tutuklu kebapçı mahkemede ilk kez savunma yaptı.

-Adana'da uyusturucu bagimlisi oldugu öne sürülen oglunu tartisma sirasinda tabancayla öldürdügü, çalisanini da yaraladigi iddiasiyla hakkinda dava açilan tutuklu kebapçi mahkemede ilk kez savunma yapti.
 
Oglunu öldürdükten sonra kaçtigi Gürcistan’da yakalanip Adalet Bakanligi Uluslararasi Hukuk ve Dis Iliskiler Genel Müdürlügü'nün girisimleri sonucu Türkiye'ye iade edilen sanik Yusuf Ünnü, Adana 5. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmasina geldi. Kebapçilik yapan Ünnü’nün, cezaevi araciligiyla gönderdigi yazili savunmasi okundu.  Ünnü, savunmasina katildigini belirterek, “Oglum uyusturucu ve alkol kullaniyordu. Bu yüzden aramizda tartisma çikti. Oglumu isteyerek öldürmedim, çok üzgün ve pismanim” dedi. Dava dosyasinda baska arastirilacak husus kalmamasi nedeniyle mahkeme savcisi esas hakkindaki mütalaasini verdi.
Savci, esas hakkindaki mütalaasinda, öldürülen Burak Ünnü’nün sanigin oglu oldugunu ve kebapçi dükkaninda babasina yardimci oldugunu belirtti.  Yusuf Ünnü ile oglu Burak arasinda önceye dayali bir takim olaylardan anlasmazliklar bulundugunu belirten savci, olay günü Yusuf Ünnü’nün isyeri önünde tabanca ile havaya ates ettigini, oglu Burak’in da ‘baba ates etme’ diye uyardigini ifade etti. Uyari üzerine baba oglun arasinda tartisma çiktigini mütalaasinda belirten savci, tanik beyanlarina göre, tartisma sirasinda Yusuf Ünnü’nün yarim metre uzakliktan  ogluna 3-4 el, bu sirada ‘Abi yapma, dur ne yapiyorsun?’ diyen yanlarinda çalisan Veysel Ates’e de bir metre uzakliktan 2 el ates ettigi, Burak’in öldügü Ates’in ise yaralandigini kaydetti.
Savci, sanik Ünnü’nün ‘oglunu öldürmekten’ agirlastirilmis müebbet, yaninda çalisan Ates’i ‘yaralamaktan’ 9 yil, ‘ruhsatsiz silah bulundurmaktan’ da 3 yil hapis cezasi ile cezalandirilmasini istedi. Mütalaaya karsi söz hakki verilen Ünnü, bir diyeceginin olmadigini söylerken avukati ise esas hakkindaki savunmalarini hazirlamak için süre istedi.
Mahkeme heyeti, Ünnü’nün tutuklulugunun devamina karar verip durusmayi karar için ileri bir tarihe erteledi.
 



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı