Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Kimliğini kaybeden terlikçi kadının başına gelmeyen kalmadı

Kimliğini kaybeden terlikçi kadının başına gelmeyen kalmadı

Adana'da 16 yıl önce kimliğini kaybeden Servet Karaca'nın hayatı bu olaydan sonra adeta kabusa döndü. Hakkında çete lideri olmaktan dava açılan ve Kayseri'de de 30 kişiyi 18 milyon lira dolandırmaktan yargılanan Karaca, 'Kayseri'ye hiç gitm

Kentte 2005 yilinda çarsiya alisverise giden Servet Karaca'ya, yanindan geçen bir kisi çarpti. Karaca, bir süre sonra kimliginin de bulundugu cüzdanin olmadigini fark etti. Cüzdanini bulamayan Karaca, karakola basvurdu, gazeteye kimligi için kayip ilani verdi.

ÇETE LIDERI OLMAKLA SUÇLANIYOR

Servet Karaca, olaydan 3 yil sonra Adana Emniyet Müdürlügü'nden gelen telefonla sarsildi. Polis, Karaca'ya çete lideri olmaktan kirmizi bültenle arandigini ve Kayseri'de dolandiriciliktan yargilandigini söyledi. Kayseri 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 30 kisiyi 18 milyon lira dolandirdigi gerekçesiyle hakim karsisina çikan Karaca'nin dosyasi son olarak Kayseri Nöbetçi Agir Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

 

TISÖRT VE TERLIK SATARAK GEÇINIYOR

Esini 2005 yilinda kaybettikten sonra ikinci evliligini yaptigini dile getiren 4 çocuk annesi Servet Karaca, yaklasik 15 yildir çete lideri olmaktan, Kayseri'de de 30 kisiyi 18 milyon lira dolandirdigi gerekçesiyle yargilandigini belirtti. Hayatinda hiç Kayseri'ye gitmedigini kaydeden Karaca, '15 yildir TOKI binalarindaki evimde oturuyorum. Buranin da parasini kredi çekerek kapattim. Suçlamalari asla kabul etmiyorum. Evimin arkasinda tezgah açip tisört ve terlik satiyorum. 4-5 yildir bu sekilde geçiniyorum. Yillardir emegimle çalisan bir insanim. Çete lideri olsam mal varligim olurdu. Büyük bir magduriyet yasiyorum. Devlet büyüklerimden yardim istiyorum' dedi.



  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli