Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Kiraladığı eşyalı evin kapı ve musluklarına varıncaya kadar çaldı

Kiraladığı eşyalı evin kapı ve musluklarına varıncaya kadar çaldı

Adana'da bir kişi, eşyalı olarak kiraladığı evdeki bütün eşyaları, kapıları, mutfak dolabı ve kombiyle petekleri çalarak izini kaybettirdi.

Adana'da bir kisi, esyali olarak kiraladigi evdeki bütün esyalari, kapilari, mutfak dolabi ve kombiyle petekleri çalarak izini kaybettirdi.

 

Mobilyacilarin evden söktükleri kapi ve mutfak dolaplarini araca yükleme ani ise güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi. Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Sariçam ilçesine bagli Çarkipare Mahallesi'ndeki bir sitenin 16. katinda meydana geldi. Iddiaya göre, 27 gün önce M.T. (33), kendisini esnaf olarak tanitan Hüseyin Can T.'ye esyali olarak 2 bin 400 liraya evini kiraladi.

Hüseyin Can T., evi kiraladiktan sonra iddiaya göre önce evdeki bütün koltuk, yatak, beyaz esyalar, ankastre set, kombi, dogalgaz petekleri, masa, gardirop ve klima gibi bütün esyalari tek tek satti. Geçen 30 Ocak Pazar günü ise bir mobilyaciyla anlasan Hüseyin Can T., 'Evi yeniliyorum, bütün kapi, pencere ve mutfak dolaplarini da satiyorum' diyerek 3 bin liraya anlasti. Mobilyacilar ise her seyden habersiz eve gelip 1 saat içerisinde bütün kapilari, pencereleri ve mutfak tezgahi ile dolabini söktü.

Komsular kapisi olmayan evi görünce ev sahibini aradi

Aksam saatlerinde eve gelen komsular ise kapilari sökülmüs, içeride ise hiçbir sey olmayan evi görünce ev sahibi M.T.'yi aradi. M.T. ise gelen telefon üzerine eve gelip, manzara karsisinda sok oldu. M.T., hemen kiracisini aradi ancak ulasamadi. Bunun üzerine M.T., durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler ise apartmanin güvenlik kamerasindan dolap ve kapilari söken mobilyaciya ulasti.

 

Dolap, kapi ve pencereleri kurtardi..

Savcilik karariyla mobilyaci, dolap ve kapilari geri getirip yerine takti. Ancak kombi, petek, klima ve diger esyalar ise bulunamadi. Polis ekiplerinin Hüseyin Can T.'yi arama çalismalari ise sürüyor.

 

'Gülsek mi aglasak mi bilemiyorum'

Ihlas Haber Ajansi'na konusan sitenin yöneticisi Ömer Sahin, ilk defa böyle bir olayi gördüklerini söyledi. Sahin, '25 gün boyunca kiraci, evin içerisinde esyalari teker teker evden götürüyor. Evin içerisini bombos birakiyor. Bu normal bir hirsizlik ama Pazar günü tekrar kiraci eve mobilyacilari gönderiyor ve bütün mutfak dolaplarini, kapilari, musluklari söküp götürüyor. Böyle bir olay sadece Adana'da olur. O da gelip bizi buldu. Bu devirde böyle bir olayi yasadigimiz için gülsek mi aglasak mi bilemiyorum. Böyle bir olay ömrü hayatim boyunca bir daha basima gelmez. Evin içerisindeki esyalari kurtaramayiz büyük ihtimal ama çok sükür dolap ve kapilari kurtardik' diye konustu.

 

'Bir odaya çamasirlarini birakip gitmis'

Sitenin görevlisi Mustafa Kösger ise eve girdiklerinde Hüseyin Can T.'nin sadece kiyafetlerini bir odada biraktigini gördüklerini belirterek, 'Içeriye girdigimizde bu manzarayi gördük. Kapi ve pencereler, petekler sökülmüs haldeydi. Içerideki bütün esyalar alinmisti. Sadece bir odaya da çamasirlarini birakip gitmis. Polisler sagolsun gidip esyalari aldik' dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı