Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kıyılar şahısların değil halkın olacak!

Kıyılar şahısların değil halkın olacak!

Kıyılar şahısların değil halkın olacak!

Adana Büyüksehir Belediyesi, kentin kanayan yaralarindan biri olan ve uzun yillardir çözülemeyen  Seyhan Baraj Gölü çevresindeki kaçak ticari yapilasmalarla ilgili sorunu ortadan kaldirmak için dügmeye basti. Ilk etapta Medline Hastanesi arkasinda kalan nokta ile Çatalan Köprüsü arasindaki kiyi seridinde faaliyet gösteren yaklasik 15 kaçak ticari yapi, Adana Büyüksehir Belediyesi Zabita Ekipleri ve Emniyet Güçleri’nin nezaretinde, uzun sure önce yapilan uyarinin ardindan is makineleriyle yikildi.

 

Adana Büyüksehir Belediyesi Zabita Daire Baskanligi’ndan yapilan açiklamada, kaçak yapilasmayla mücadelenin sürecegi ve nihai amaç olarak Seyhan Baraj Gölü çevresinde, halkin kullaniminda olmasi gereken alanlarin tamaminin, kaçak yapilasmadan temizlenmesi oldugu belirtildi.

 

Açiklamada, benzer durumda olan yapi sahiplerinin, kaçak yapilarini kendiliginden kaldirmalarinin beklendigi, aksi taktirde kanunlarin uygulanmasi noktasinda gerekenin yapilacagi bildirildi.

 

VALILIGIMIZ VE ILGILI KURUMLARLA KOORDINELI SEKILDE ÇALISIYORUZ

Kaçak yapilasmayla mücadelenin Çatalan Köprüsü’nün karsisinda da sürecegi kaydedilen açiklamada su bilgilere yer verildi: “ Adnan Menderes Bulvari ve Amerikan Adasi olarak bilinen bölgedeki kaçak yapilarin da vatandaslarimizin kullanimina açilmasini planliyoruz. DSI’nin,  Adnan Menderes Bulvari ve söz konusu adayla ilgili bir projesi var. Biz bu projenin tamamlanmasini bekledigimiz için, kaçak yapiyla mücadeleye farkli bir bölgeden basladik. Bu konuda Valiligimiz ve ilgili kurumlarla birlikte, koordineli sekilde hareket ediyoruz. Zaten söz konusu proje basladiginda, bölgedeki kaçak yapilarin varligi da son bulacak. Bununla alakali ilgili kurumlarimizla görüsmelerimiz basladi.”



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli