Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Köklü demokrasi ve Adana için birlikte çalışma kararlılığı

Köklü demokrasi ve Adana için birlikte çalışma kararlılığı

Başkan Zeydan Karalar, “Demokrasi ve kentimiz için birlikte mücadele vereceğiz.”

Köklü demokrasi ve Adana için birlikte çalisma kararliligi

 

Baskan Zeydan Karalar, “Demokrasi ve kentimiz için birlikte mücadele verecegiz.”

 

Baskan Zeydan Karalar, TMMOB’ne bagli üç meslek odasinin genel kuruluna katildi, köklü demokrasi için tek vücut mücadele ve kentin sorunlariyla ilgili birlikte hareket etme konularinda samimi ve çarpici mesajlar verdi.

 

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, hafta sonu Türk Mühendis ve Mimar Odalari Birligi (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odasi Adana Subesi, Sehir Plancilari Odasi Adana Subesi ve Jeoloji Mühendisler Odasi Adana Subesi’nin genel kurullarina katildi.

Genel kurullarda baskan adaylarina, oda yöneticilerine ve üyelere basari dileginde bulunan Baskan Zeydan Karalar, konusmalarinda meslek odalarinin, sivil toplum kuruluslarinin, demokratik kitle örgütlerinin, demokrasi ve insan haklari mücadelesinde çok önemli yeri ve görevi bulundugunu söyledi.

 

KÜÇÜK AYRILIKLAR BIRLIKTE HAREKET ETMEMEZI ENGELLEMEMELI

Mühendis olmasi dolayisiyla konusmalarinda katilimcilara “meslektaslarim” diye hitap eden Baskan Zeydan Karalar, Çevre Mühendisleri Odasi Adana Subesi Genel Kurulu’nda gerçeklestirdigi hitapta “Kongrelerinizin basarili geçmesini diliyorum. Bizim gibi düsünen, ilerici, demokrat, demokrasi isteyen, insan haklarini önemseyenlerin, baska bir sey düsünmeden ortak paydada birlesmesi ve geçmiste yapilan yanlislari tekrarlamadan birbirini desteklemesi gereken bir dönemden geçiyoruz. Biz 80 sonrasi küçük ayrintilarla birbirimizden ayrilmis meslek ve insan gruplariyiz. Geriye bakip düsündügümüzde dogru yapilmadigini anliyoruz” dedi.

YÖNETICILERIN KARSISINDA DEMOKRATIK DIRENÇ OLMAZSA ISLER SARPA SARIYOR

Demokrasi denilen olgunun herkesin kafasina göre yorumlayacagi bir yönetim ve düsünce sekli olmadigini kaydeden Baskan Zeydan Karalar, “Yöneticilerin karsisinda bir direnç, bir regülatör olmazsa, bir süre sonra demokrasiden uzaklasilabiliyor.

O yüzden odalarin, demokratik kitle örgütlerinin güçlü olmasini önemsiyorum. Kendimi de içine koyarak söylüyorum; yönetici üst üste seçildikten bir süre sonra kendisini baska bir moda sokuyor, her söylediginin dogru oldugunu düsünmeye basliyor. Bunun sonucunda yanlis kararlar veriyor. Böyle durumlarda onu durduran bir mekanizme olmazsa isler kötüye gidiyor. Odalarin, demokratik kitle örgütlerinin, esnaf odalarinin, toplumsal muhalefetin güçlü oldugu dönemlerde, yöneticiler bu kadar çok yanlis karar alamazdi. Çünkü halkin, ülkenin aleyhine bir karar olusabilecegi zaman, yöneticiler karsida bir direnç oldugunu bilirlerdi. Onun için bir ortak paydada bulusup, birlikteligin gücünü ve kapsamini artirma konusunda üzerimize düseni yapmak zorundayiz” diye konustu.

KÜRESEL DOGA FELAKETINI ÖNLEMEK IÇIN BIRLIKTE ÇALISMALIYIZ

Çevre Mühendisleri Odasi Adana Subesi’nin çok iyi islere imza attigini belirten Baskan Zeydan Karalar sunlari söyledi: “Ben sizleri takip ediyorum ve bazi toplanti ve panellerinize katildim. Güçlü oldugunuz zaman çevreyle ilgili duyarlilik artiyor. Sizlerin uyari ve çalismalarinizla, para kazanma harsi ugruna çevrenin zarara ugratilmasi, doganin hiçe sayilmasi engellenebilir. Ne yazik ki vahsi kapitalizm gözünü karartip, dünyanin gelecegini tehlikeye atmis durumda. Umarim bu süreci hep birlikte geri çevirebiliriz. Dünyamiz dogal açidan bir felakete dogru gidiyor. 50 yil sonra dünyada yasayacak nesil çok büyük tehlike altinda. Bunu önlemek için bütün kurum ve kuruluslarla, hemen simdi birlikte çalismaya ve is birligi yapmaya baslamaliyiz.”

YAKIN ZAMANDA YENIDEN GÜÇLÜ DEMOKRATIK KITLE ÖRGÜTLERIMIZ OLACAK

Sehir Plancilari Odasi Adana Subesi Genel Kurulu’nda da katilimcilara hitap eden Baskan Zeydan Karalar, demokrasi konusunda ilerleme saglamak için, demokratik direnç olusturulmasi ve birliktelik gösterilmesi gerektigine dair çagrilarini yineledi. Baskan Zeydan Karalar söyle devam etti: “Yöneticiler; yaptiklari yanlislar karsisinda demokratik kurumlar, sivil toplum örgütleri, meslek odalari, ilgili kurum ve kuruluslar olmadigi takdirde bir süre sonra yaptigi her isin, söyledigi her sözün dogru oldugunu düsünme moduna girebiliyor. Böyle sinirsiz bir güç hakkini vermeyecek demokratik direnç gücünün toplumda olmasi gerek. O olmayinca sonuçlari olumsuz gelisebiliyor.

Meslek odalarinin, toplumun demokratik güçlerinin daha etkin oldugu dönemlerde simdiki gibi getirilmek istenen yasalari getirme yetkisine sahip olamadi yöneticiler. Insallah yakin zamanda yine birlik ve beraberlik içinde, ülkemize yeniden güçlü demokratik kitle örgütlerini ve güçlü demokrasiyi  getirecegiz.”

ÖMRÜMÜZ BOYUNCA VERDIGIMIZ DEMOKRASI MÜCADELEMIZ BASARIYA ULASACAK

Meslek odalariyla birlikte çalistiklarini ve onlarla birlikte yürümekten son derece mutlu olduklarini belirten Baskan Zeydan Karalar sözlerini söyle tamamladi: “Benim TMMOB’ne bagli meslek odalariyla, yönetici ve üyeleriyle aram her zaman iyi olmustur. Buna ragmen odalarin dogasi geregi beni de elestirdikleri zamanlar oluyor. Bu da son derece dogal bir durum. Biz odalarla konusarak, istisare ederek yürümeye her zaman sicak baktik ve bunun gereklerini yerine getiriyoruz. Ben odalarla is birligini çok önemsiyorum. Kent için yaptigimiz isleri birlikte yapiyoruz. Birlikte yaptigimiz yeni plan, Adana’nin sehircilik açisindan kötüye gitmesini engelleyebilir. Adana’da bu konuda geçmiste olan olmus. Bundan sonra olusabilecek hasarlari en aza indirmeye çalisiyoruz. Bu konuda birlikte çalisiyoruz. Biz dogdugumuzdan bu yana demokrasi mücadelesi veriyoruz. Mücadelemiz devam ediyor. Umarim bu mücadelemiz basariya ulasir ve birlikte rahat ederiz. Günlük yasantilarimiz, ailelerimiz elbette çok önemli ama memleket sorunlarini da asla göz ardi etmeden, arka plana atmadan, ülkenin sorunlariyla ilgili aydin olmanin geregini yerine getirmemiz lazim.”



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli