Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Komando bıçağı ile babasını bıçakladı

Komando bıçağı ile babasını bıçakladı

Komando bıçağı ile babasını bıçakladı

19 yasinda oldugu ögrenilen S.U., babasinin islettigi oto kiralama dükkanina geldi. S.U. ile babasi E.U. arasinda kavga çikti. S.U. kavga sirasinda, yanindaki komando biçagini çikarip, babasinin bogazina sapladi.
Olay yerine hemen saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Baba E.U., bogazi ve sag gözü olmak üzere vücudunun çesitli yerlerinden 8 biçak darbesi Almis halde hastaneye kaldirildi. S.U. ise Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligindeki islemlerinin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklanarak, cezaevine teslim edildi. Baba E.U. hastanedeki tedavisinin ardindan taburcu edildi. 7'nci Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmayla daha önce tahliye edilen sanik hakkinda karar verildi. Durusmaya tutuksuz sanik S.U. ve avukati, baba E.U. ve sanigin yakinlari katildi. Baba E.U., oglundan sikayetçi olmadigini söylerken, S.U., son sözünde beraatini isteyerek takdiri mahkemeye birakti.
Mütalaasini açiklayan durusma savcisi, sanigin haksiz tahrikten yargilanmasini istedi. Mahkeme heyeti, eylemin kasten yaralama boyutunda kaldigini kabul ederek, sanigi önce 2 yil hapis cezasina çarptirdi. Eylemin babaya karsi islemesinden dolayi ceza yari oraninda arttirilarak 3 yil hapse çikarildi. Eylemin haksiz tahrik altinda islendigine kanaat getiren heyet, cezayi 2 yil 3 aya indirdi. Cezanin gelecekte sanik üzerindeki olasi etkilerini de lehine indirim sebebi olarak kabul eden heyet, sonuç olarak cezayi 1 yil 10 ay 15 güne düsürdü. Heyet, S.U.'nun durusmalardaki tutum ve davranislarini da göz önünde bulundurarak, hükmün açiklanmasini geri birakti. 5 yil süre ile denetime tabi tutulacak sanik, suça karismazsa davasi düsecek.



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı