Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Koncuk, MEB’in sınavsız atamalarına tepki gösterdi...

Koncuk, MEB’in sınavsız atamalarına tepki gösterdi...

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, İYİ Parti adına Millî Eğitim Bakanlığına yapılan şaibeli atamaların araştırılması amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin verdiği önergesini CUMHUR ittifakı oyları ile re

 

Türk Milletinin gelecegiyle ilgili son derece önemli bir görev ifa eden Millî Egitim Bakanliginin basinda önce egitim çalisanlarinin, ögretmenlerin ve milletimizin güvenecegi bir Bakan olmasi temel sart olarak görülmelidir. Millî Egitim Bakaninin bugüne kadar yapmis oldugu es, dost kayirma çalismalarinin bu güveni yerle yeksan ettigini ifade etti.

Koncuk, “Bir Millî Egitim Bakani, ülkede onca liyakat sahibi, kabiliyet sahibi insan varken, egitim çalisani, ögretmen varken eger soförünü önce özel kalemine alip daha sonra sube müdürü yapiyorsa o Millî Egitim Bakaninin, sube müdürlügünü kazanmis ama atamasi yapilmayan yüzlerce sube müdürüne bunun hesabini vermesi lazim, Sayin Bakanin gece yastiga bas koydugunda vallahi nasil uyudugunu merak ediyorum.” dedi.

Sayin Bakan, biz sana nasil güvenecegiz?

“Birçok sube müdürü var sinav kazanmis ama sen bu soförünü sube müdürü yaptiktan sonra “76’nci madde” diye bir maddeyi kullaniyorsun ve sinava girmemis, sinavi kazanamamis insanlari sube müdürü olarak atiyorsun. Bu sinavi neden açtin? Dolayisiyla, Millî Egitim Bakaninin bu nepotizmden, akraba, es dost çevresini koruma hastaligindan kurtulmasi lazim ama zor. Çünkü Sayin Millî Egitim Bakani Mahmut Özer ÖSYM Baskanliginda da ayni anlayisi sergiledi, yine oyun arkadaslarini, avanesini çevresine topladi ve geçmiste yaptigini su anda da Millî Egitim Bakanliginda ayni seyi yapiyor. Bunun en yakin örnegi; iki kiz kardesin birisi Türk musiki sanatçisi, isim vermeyeyim, digeri de kardesi aliyor, müsavir yapiyor ve basdanisman yapiyor. Sayin Bakan Yardimcim burada; Orhan Erdem burada. Ben Orhan Erdem’in yakinini, avanesini basdanisman yaptigini görmedim; Sayin Bakanim, ben mi yanlis hatirliyorum? Yani iktidarin bizden önce buna bir ses yükseltmesi lazim; bu hastalikli, marazli es dost koruma anlayisindan iktidarin rahatsizligini dile getirmesi lazim. Nasil izah edecegiz?”

IYI Parti Adana Milletvekili Koncuk, “Bugünün anlayisindan nasibini almamis Sayin Millî Egitim Bakaninin Hazreti Peygamber Efendimizin bu sözünden bir çikarim yapmasi gerekirken bundan da bir çikarim yapmadigini görüyoruz. “Isi ehline verin.” emrini de ayaklar altina aliyor yani AK PARTI’nin dinî referanslari zaman zaman gündeme getiren bir siyasi parti oldugunu biliyoruz. Bu uygulamalar yüce Islam dininin, yüce dinimizin neresinde var? Sayin Bakan yaptiklarindan utanmalidir.”  

Koncuk Meclis Kürsüsünden yaptigi konusmasinda son olarak, Sayin Bakanla birlikte yasananlara göz yuman iktidar partisi de bu utanci tasimalidir diyerek, kamuoyunun vicdanina biraktigini ifade etti. 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı