IYI Parti Adana Milletvekili Ismail Koncuk, 2011 yilinda egitim ve ögretime baslayan THK Üniversitesinde yasanan sorunlari Meclis gündemine tasidi.
“THK Üniversitesi 2011 yilinda açilmis, pilotaj bölümü kurularak birçok ögrenciye 4 yil içerisinde hem üniversite mezuniyeti hem de pilot olma imkâni sunularak bölüme kayitlari saglanmistir. Ücretli okuyan ögrenciler yüklü miktarda para ödemis, üniversite sinavinda derece yapan birçok ögrenci ise bu okulu burslu kazanarak tercih etmistir.
Koncuk, pilotaj bölümü teorik ve pratik egitimlerden olusup, üniversitenin yönetmeliginde belirtildigi üzere, uçus egitimleri olan pratik egitim kismi 2.sinif yaz döneminde baslamasi gerekirken hiçbir zaman bu dönemde baslamamis, ögrencilerin uçusa baslamasi 3. ve 4. sinifi bulmus, oldukça uzun olan bu egitim hep maddi sikintilar sebep gösterilerek “okulun bankalara borcu oldugu, bu sebeple elindeki parayi kullanamadigi ve uçus okullarina ücret ödeyemedigi” durdurulmus olup üniversitedeki teorik derslerini basariyla tamamlayip bin bir zorluktan geçen ögrenciler pratik egitim asamasina gelince aylarca bekletilmis, bu sebeple mezuniyetleri en az 1 yil uzamis, büyük çogunlugun mezun olmasi bir buçuk, iki yil gecikmeli gerçeklesmistir.” dedi.
IYI Parti Adana Milletvekili Koncuk, “Bu süreç içerisinde ögrencilerin sesini kimse duymamis, magduriyetlerinin giderilmesi için hiçbir adim atilmamis, “ögrenciler” üniversiteyle uçus okullarinin vicdanina birakilmistir. Ögrenciler; uçus egitimlerine sürekli ara vererek kesintiler ve belirsizlikler içerisinde devam etmis, geç mezuniyet sebebiyle birçok firsati kaçirmis, uzayan egitim sebebiyle masraflari artmis, is hayatina atilamadigi gibi bir de harcamalari son bulmamis, yillarini uçus sirasi beklerken heba etmis ve psikolojik olarak da çökmüstür.
Tüm bunlar yasanirken vakfa kayyum atanmis ve sorunlarin çözülmesi beklenirken aksine, yeni yetkililer ögrencilerden para destegi, bagis istemistir. Zaten bin bir emek veren ve masraf eden ögrencilerin çogu böyle bir bagis yapma imkânina sahip degildir. Devletin onayladigi YÖK’ün tercih kilavuzunda belirttigi resmi bir üniversitede böyle bir durum yasanacagi kimsenin aklindan geçmemistir. Su anki durumda ise bagis adi altinda toplanan parayi ödeyebilen ögrenciler çok hizli bir sekilde uçurulurken, parayi ödeyemeyen yani zaten okula ücret ödemis ya da burslu kazanmis olan bir ögrenci tekrar yüklü miktarda para veremeyecek durumda oldugundan bagis yapamadigi için uçuslari kesilmekte ya da uzun süreler uçus yapmadan bekletilmektir. Normalde üniversitenin yönetmeliginde belirtilen “THK Üniversitesinde uçuslar not ortalamasi siralamasina göre yapilir.” ibaresi hiçe sayilarak okula bagis yapan ögrenciler, diger ögrencilerden önce mezun edilip geride kalanlarin mezuniyeti gecikmis yani bir kez daha magduriyete sebebiyet verilmistir.” dedi.
Koncuk, hâlihazirda birçok ögrenci magdur edilmis ve edilmeye devam ediliyorken hiçbir suçu olmayan, tek istedikleri bir an önce mezun olup vatanina milletine hayirli birer havaci olmak isteyen ögrencilerin bu magduriyetinin giderilmesi, uçuslarini hizli bir sekilde tamamlanmasi ve ögrencilerin mezun olmasi için bir adim atilmasinin gerekmekte oldugunu ifade etti.
Bu baglamda Milli Egitim Bakanligi olarak, THK Üniversitesinde pratik egitimin (uçus egitimi) aksamasiyla, ögrencilerin egitimlerinin zamaninda tamamlanamamasi ve mezuniyetlerinin gecikmesi nedeniyle yasanan magduriyet konusunda bir bilginiz var midir? Var ise çözüm üretmek adina bir adim attiniz mi? THK Üniversitesinde okuyan ögrencilerin pratik egitim ile ilgili yasadiklari tüm magduriyetlerin giderilmesi adina bir çalismaniz bulunmakta midir? diyerek sözlerine son verirken konunun takipçisi olacagini söyledi.