Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

KONCUK:LİYAKATSİZ İŞÇİ İSTİHDAMI KAMU ZARARINA NEDEN OLUYOR.!

KONCUK:LİYAKATSİZ İŞÇİ İSTİHDAMI KAMU ZARARINA NEDEN OLUYOR.!

KONCUK:LİYAKATSİZ İŞÇİ İSTİHDAMI KAMU ZARARINA NEDEN OLUYOR.!

LIYAKATSIZ ISÇI ISTIHDAMI KAMU ZARARINA NEDEN OLUYOR.!

 

IYI Parti Adana Milletvekili Ismail Koncuk, açik kaynaklardan edinilen bilgiye göre ‘Devlet Hava Meydanlari Isletmesi Genel Müdürlügü bünyesinde bulunan “Havalimanlarinda” uçus, can ve mal emniyeti açisindan son derece önemli olan cihazlarin, sistemlerin araç ve gereçlerin bakim, onarim, tamir vb. hizmetlerin yürütülmesi isi kurum personeli ile hizmet alim personel tarafindan yürütülmekte oldugunu’ belirterek söyle devam etti: “Kurum personelinin KPSS ile atamasi yapilirken, sirket personeli hiçbir sinava tabi olmadan istihdam edilmektedir. Ayrica hizmet yeterlilikleri ile ilgili aranan sartlarin her geçen yil düsürülmesi hizmetin kalitesiz, verimsiz ve sorunlu yürütülmesine yol açmistir. Kurumun, bu ihtiyacini hizmet alim yolu ile gerçeklestirmek için yaklasik 1000 isçi istihdam etmesine ragmen, çogu sistem, cihaz, araç ve gereçlerin bakim ve onarimlarini, tamirlerini disaridan piyasaya yaptirmak zorunda kalip milyonlarca ilave bedel ödeyip kamu zararina neden oldugu ortadadir.” dedi.

Koncuk, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu tarafindan yazili olarak cevaplandirilmasini isteyerek verdigi soru önergesinde, “Kurum personelinin KPSS” ile atamasi yapilirken, “sirket personeli” neden hiçbir sinava tabi olmadan istihdam edilmektedir?

Kurum, ihtiyaçlarini hizmet alim yolu ile gerçeklestirmek için isçi istihdam etmesine ragmen, çogu sistem, cihaz, araç ve gereçlerin bakim ve onarimlarini ve tamirlerini disaridan piyasaya yaptirmak zorunda kalmakta ve milyonlarca ilave bedel ödemektedir. Kurumun açikça zarar görmesine neden göz yumulmaktadir? Sorumlulara yönelik bir uyari veya sorusturma yapilmis midir?

Bu sekilde yapilan isçi istihdaminin tamamen torpilli kisilerin ise alinmasi sonucunu dogurdugu açiktir. Hem kurum ihtiyacini karsilamak, hem de isinde uzmanlasmis, tecrübe sahibi kisilerin istihdami ile ilgili bir çalismaniz var midir?

IYI Parti Adana Milletvekili Koncuk, bu uygulamanin hak edenlerin degil, torpilli olanin önünü açacagini ve bu yanlistan ivedilikle dönülmesi gerektigini belirterek sözlerine son verdi.

 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli