Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Korkunç Çete! Kız kardeşlerine bile acımadılar!

Korkunç Çete! Kız kardeşlerine bile acımadılar!

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı Organize Büro Amirliği ekipleri, Seyhan ilçesine bağlı Narlıca ve Denizli mahallelerinde 'Nitelikli yağma, uyuşturucu madde ticareti,

Adana Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü'ne bagli Organize Büro Amirligi ekipleri, Seyhan ilçesine bagli Narlica ve Denizli mahallelerinde 'Nitelikli yagma, uyusturucu madde ticareti, kasten yaralama, kasten öldürme ve haraç alma' suçlarini isledigi ileri sürülen kendilerini 'Çakarlar' çetesi olarak adlandiran organize suç örgütünü yaklasik 1 yillik teknik ve fiziki takibe aldi.

 

Liderligini T.Ç.'nin yaptigi öne sürülen çeteye yönelik 30 süphelinin adresini belirleyen ekipler, 11 Nisan sabahi operasyon için harekete geçti. Polis helikopterinin havadan özel harekat timlerinin karadan destek verdigi operasyonda çete üyesi 27 süpheli gözaltina alindi. Evlerde yapilan aramalarda ruhsatsiz 8 tabanca ile uzun namlulu tüfek ele geçirildi

Çete yöneticilerinin, kiz kardesi Sultan Ç. (21) 13 Haziran 2021'de biçakla yaralanarak hastaneye kaldirildi. Yarali genç kiz tedavi gördügü hastanede 5 gün sonra hayatini kaybetti. Yakinlari o dönem polise genç kizin uyusturucu bagimlisi oldugunu ve krize girip evde biçakla intihar ettigini söyledi. Ancak polis genç kizda 4 biçak darbesi olmasi ve bir biçak darbesinin karindan yukari dogru olmasindan dolayi olayi intihar degil süpheli ölüm olarak nitelendirdi.

Bu arada Organize Büro Amirligi de çeteyi takip ettigi için genç kizin intihar etmedigi kardesleri tarafindan öldürüldügü ihbarlari gelmeye basladi. Gelen ihbarlarda Sultan Ç.'nin ailesiyle ters düstügü ve çeteye 'bütün pisliginizi biliyorum gider polise anlatirim' dedigi bu nedenle aile içi infaz edildigi öne sürüldü. Ayrica karninda 18 santimetrelik kesi oldugu saptanan Sultan Ç.'nin, otopsi yapilmadan defnedildigi belirtildi. Emniyetteki islemleri tamamlanan süphelilerden aralarinda T.Ç.'nin de bulundugu 3'ü kadin 19 kisi çikarildiklari mahkemece tutuklanirken, 6'si adli kontrol sarti, 2'si ise savcilik talimatiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi. 



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı