Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Kozan Belediyesi Sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntüler ile ilgili açıklama yaptı

Kozan Belediyesi Sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntüler ile ilgili açıklama yaptı

Kozan Belediyesi Sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntüler ile ilgili açıklama yaptı

Kozan Belediyesi Sosyal medya üzerinden paylasilan görüntüler ile ilgili açiklama yapti

Sosyal medya üzerinden bir takim çevreler tarafindan yapilan ve ne zaman çekildigi belli olmayan görüntülerde Kozan Hayvan Barinagindaki hayvanlarin açliktan birbirlerini yedikleri seklinde paylasim yapilmistir.Bu paylasimlar ile ilgili Kozan Belediyesi olarak gerekil sorusturma baslatilmis olup Kozan Hayvan Barinaginda yasanan üzücü olayin açlikla uzaktan yakindan alakasi olmadigi, bu olayda gerek personellerin gerek ise bir baskalarinin ihmali varsa gerekli sorusturmanin baslatildigini ve olaya neden olan kisi veya kisilerin gerekli cezai islemi alacaklarini belirtildi.

Kozan Kaymakami Safak Gürçam: 'Sosyal Medya Üzerinden yetkililere sormadan ve teyit etmeden yapilan açiklamalarin dogruyu yansitmiyor'

Bu paylasim üzerine harekete geçen Kozan Kaymakami Safak Gürçam yaptigi açiklamada Sosyal Medya Üzerinden yetkililere sormadan ve teyit etmeden yapilan açiklamalarin dogruyu yansitmadigini kaydetti.

Kozan Hayvan Barinagini yetkililer ile birlikte inceleyen ve barinak hakkinda istisarede bulunan Ilçe Kaymakami Safak Gürçam; 'Son günlerde sosyal medya hesaplarindan  yayinlanan paylasimlarda ilçemizde bulunan barinak ile ilgili bizim hoslanmadigimiz ve tasvip etmedigimiz bazi görüntüler ortaya çikti. Tabi burasi belediyemize ait bir alan. Tabi gerek rehabilitasyon gerek ise kisirlastirma islemi de büyüksehir belediyesinin görev sahasi içerisinde ama bizim belediyemiz de elindeki imkanlar dahilinde bu hayvanlar için gerekeni yapiyor. Biz Kozan Kaymakamligi olarak bunu takip ediyoruz. Son süreçte özellikle personellerin koronavirüs salgini nedeniyle personellerin eksiltilmesi veya azaltilmasi nedeniyle olmus olabilir. Normalde gece de personel durabiliyordu. Sanirim son süreçten sonra gece personeli görevlendirilmemis
dolayisiyla bugünden itibaren yeniden gece personeli görevlendirilecek. Ben Belediye Baskanimiza söyledim. Uyuz köpek tabir ettigimiz köpeklerin bölümünde bir ölümün olmasi ve daha sonra da diger köpeklerin o istemedigimiz görüntü bu ölen köpegi yeme görüntüleri var. Dolayisiyla tasvip etmiyoruz. Gereken tedbirleri aldik. ' dedi.

'Barinakta Hayvanlara Yeteri Kadar Mama Bulunuyor'
Hayvan barinagindaki köpeklerin açliktan ölmedigini düsünen ve yaptiklari incelemede Hayvan Barinaginda ihtiyaçtan fazla mama oldugunu ve hayirseverlerin barinaga yaptigi yardimlar sayesinde barinakta sürekli mama oldugunu belirten Kozan Kaymakami Safak Gürçam; 'Bu konuda daha da tedbirlerimizi sikilastirdik. Burada Kaymakamlik olarak, Kozan Belediyesi olarak ve Büyüksehir Belediyesi Daire Baskanimizda burada zaten. Bu dünyada her canlinin yasama hakki var. Yer yüzü her canliya yetecek kadar genis. Biz insanlarda bu hayvanlara karsi biraz daha duyarli olmaliyiz. Tabi burada su da önemli bazen bizi sokak köpekleri ile ilgili çok sikayet geliyor. Caddelerde sokaklarda köpeklerden yürünemedigi, ya da iste alisverise çikildigi anda isyerlerinin önünde çok fazla köpek yogunlugu oldugu yönünde sikayetler
geliyor. Biz bu konuda tedbir aliyoruz ama malesef bu Türkiye'nin gerçegi baska ilçelerden veya yerlesim yerlerinden de bazen getirilip birakilan köpekler var. Zaten Kozan bölgenin merkezi konumunda oldugu için sürekli bu olaylar tekrarlaniyor. Büyüksehir Belediyemiz ve Kozan Belediyemiz irtibat halindeler zaten. Ihtiyaç halinde hayvanlari alip götürüp tedavi ettiriyorlar.  Dolayisiyla zaten yapilmasi gerekende yasal olarak ta hastalikli olanlarin disinda kisirlastirilip bulundugu bölgeye yeniden birakilmasidir. Yani mevzuatta bunu ön görüyor zaten. Dolayisiyla tüm köpekleri bu barinakta beslemek gibi bir zorunluluk yok.

 'Birileri Sosyal Medya Üzerinden Çikar Pesindeler'

Sosyal Medya Hesaplari üzerinden birilerinin çikar pesinden kostugunu ve yetkililere danisilmadan bu tür paylasimlarin yapildigini belirten ve yapilan bu paylasimlarin gerçekle uzaktan yakindan alakasi olmadigini ifade eden Kozan Kaymakami Safak Gürçam; ' Hepimizin bu konuda duyarli olmasi lazim. Senin benim bu belediyenin degil herkesin bu konuda yardimci olmasi lazim. Bunu kisisel ranta çevirmek isteyenler olabiliyor. Sosyal medya üzerinden teyit etmeden, dogrulamadan açiklama yapanlar var. Bu tür olaylari yetkililere sormadan ve dogrulamadan kimsenin bir görüse ve fikre sahip olmasini istemiyoruz.  Lütfen yetkililerden bilgi alsinlar.

Veteriner Hekim Çullu; 'Hayvanlarin Açliktan Ölmeleri Söz Konusu Degil'

Kozan Hayvan barinaginda bulunan hayvanlarin sürü psikolojisi nedeniyle sürekli birbirlerine saldirdiklari ve son günlerdeki alinan koronavirüs tedbirleri dolayisiyla barinakta yeterli personel olmamasindan dolayi böyle istemeyen bir olayin yasandigini belirten ve barinakta yeteri oranda mamanin bulundugunu ifade eden Kozan Hayvan Rehabilitasyon ve Bakim Merkezi Veteriner Hekimi Aii Çullu; 'Ben gelen sikayetler üzerine barinakta bir degerlendirme yaptim. Bu hayvanlar barinakta açliktan degil sürü bazinda yönetildikleri için kavgadan dolayi birbirlerine zarar verebilecekleri için dolayisiyla barinak yetkililerinden veya personellerinden kaynaklanan bir hata degildir. Tabiki hayvanlarimiz aç olabilir. Bunlar  sürü bazinda yem atiliyor on hayvandan dokuzu yiyip biri yemeyebiliyor. Bunlarin ölmesi gibi bir durum söz konusu 
degil ertesi ögünde zaten bu hayvanlara yemek veriliyor ve o aç kalan hayvanlarda digerleri tokken karnini doyurabiliyor. Hayvanlarin tedavileri yapiliyor, ameliyatlari düzenli olarak yapiliyor sokaklara neden hayvan birakmiyorsunuz diyorlar bu sefer de. Hayvanlari biraktigimizda da neden hayvanlar toplanmiyor diye sikayetler geliyor. Yani biz görevimiz olarak bu hayvanlari toplar tedavi eder bakimini yapariz. Bunun takibini de küpe amaciyla yapiyoruz ancak ilçemize farkli ilçelerden köpeklerin geldigini görüyoruz. Bu köpeklerin toplama islemini de biz yaptigimiz için tabi bu konuda yeterli olamiyoruz. Hayvanlarimiz sikinti yasiyor olabilir fakat bunu büyüksehir belediye baskanimizin da destekleri ile çözüyoruz. Ama bu görüntüyü içerden bir personelimizin çekip göndermesi daha mantikli geliyor. Çünkü içeriye
biz disaridan ziyaretçi almiyoruz koronavirüs salginindan dolayi. Giris çikislar yasak suan. Suan çekildiyse yani suan böyle bir görüntü çekildiyse personelimizden kaynaklidir. Gece bir hayvan burada öldüyse biz buna müdahale edemeyiz. Firinimizdan ekmek geliyor, lokantalarimizdan yemek topluyoruz, esnaflarimizdan destek geliyor sag olsunlar barinagimiza. Kisacasi her yerden barinagimiza yardim geliyor fakat buna ragmen hala hayvanlar açliktan ölüyor diye propaganda yapiliyorsa vallahi diyecek bir sey bulamiyoruz.

Büyüköztürk; 'Kozan Hayvan Barinagimizi Asla Ihmal Etmiyoruz'

Adana Büyüksehir Belediyesi olarak Kozan Belediyesi ile sürekli irtibat halinde olduklarini ve Kozan Hayvan Barinagindaki hayvanlara yeterli oranda mama gönderdiklerini belirten ve yasanan bu üzücü olayin asla hayvanlarin açligindan kaynaklanmadigini ifade eden Adana Büyüksehir Belediyesi Tarim ve Hayvancilik Hizmetleri Daire Baskani Deda Büyüköztürk; 'Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Ama Adana Büyüksehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarimizi magdur etmemeye çalisiyoruz. Suan bütün ilçelere besleme yapiyoruz. Kozan Hayvan Barinagimiza da yeteri kadar mama getirdik. Ben de hayvanlarin açliktan birbirine saldirdigi degil de daha çok  hayvanlarin dogal olarak birbirlerine saldirmalarindan dolayi böyle bir durumun yasandigini düsünüyorum. Biri ölmüs ondan sonra parçalamis ta olabilirler.
Hayvanlarin aç birakildigini bende düsünmüyorum. Sayin Baskanim disaridan da destek aliyor, bizde Adana Büyüksehir Belediyesi olarak hayvanlarimiza destekte bulunuyoruz. Ama görüntülerde bir sikinti var bunu gidermeye çalisacagiz hep birlikte bizim bir eksigimiz varsa gidermeye çalisacagiz.

Avan; 'Konu Ille Alakali Sorusturmayi Baslattik ihmali Olan Cezasini Alacak'
Kozan Hayvan Barinaginda yasanan üzücü olayin açlikla uzaktan yakindan alakasi olmadigini belirten fakat bu olayda gerek personellerin gerek ise bir baskalarinin ihmali varsa gerekli sorusturmanin baslatildigini ve olaya neden olan kisi veya kisilerin gerekli cezai islemi alacaklarini ifade eden Kozan Belediye Baskan Vekili Kenan Avan; 'Barinagimizi sürekli denetliyoruz ve  dünkü denetlememizde de barinagimizda yeterli oranda mama oldugunu gördük.  Hatta ihtiyaçtan da fazlasi vardi. Konu ile alakali gerekli çalismalari baslattik. Barinaktaki görevlilerimizle alakali sorusturmayi baslattik. Eger bir kusuru olan varsa derhal bu kusuru yerine getirecegiz eger bir personelin kasti varsa bunu da yerine getirecegiz. 



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu