Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Kültür sanatta Çukurova öncü!

Kültür sanatta Çukurova öncü!

Çukurova Belediyesi’nin açtığı yaz kurslarına katılarak bağlama, gitar ve satranç eğitimi alanlara sertifikaları Başkan Soner Çetin tarafından verildi. Sertifika töreninin yapıldığı Bülent Ecevit Kültür ve Sanat Parkı’nın amac?

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, Çukurova ilçesinin kültür sanat etkinlikleriyle Türkiye’de öncü haline geldigini söyledi. Çukurova Belediyesi’nin açtigi yaz kurslarina katilarak baglama, gitar ve satranç egitimi alan gençlere sertifikalari Baskan Soner Çetin tarafindan verildi. Kursiyerlerin baglama ve gitar çalip güzel vakit geçirdigi sertifika töreninde konusan Baskan Soner Çetin, Bülent Ecevit Kültür ve Sanat Parki’ni yaparken böyle bir ortam hayal ettiklerini belirtti. Baskan Soner Çetin,  “Tam da bu parkin anlamina uygun etkinlikler yapiliyor. “Biz hep gençlerimizi burada sarki söylerken, yoga yaparken görmek istiyoruz” dedi.

Çukurova’nin kültür sanat anlaminda ilçe belediyeleri arasinda öncülük yaptigini kaydeden Baskan Soner Çetin, “Sizlerin istegine ve amacina uygun çalismalar yapiyoruz. Göreve geldigimiz süre içinde pandemi süreci hariç Türkiye’de edebiyat camiasinda çokça konusulan Orhan Kemal Edebiyat Festivali yaptik, yapmaya devam edecegiz. Çukurova Uluslararasi Karikatür Festivali dünyada takdir edilen festival haline geldi. Mayista ilkini gerçeklestirdigimiz Jakaranda Kültür Sanat Festivali çok ses getirdi. Birçok noktada açtigimiz stantlardaki yogun ilgiyi görünce dogru bir is yaptigimizi anladim. Olagan belediyecilik hizmetlerini zaten yapiyoruz, bu bizim görevimiz. Ben bir tek gün su kadar asfalt döktük diye açiklama yapmadim. Çünkü bunlari zaten yapmak zorundayiz” seklinde konustu.

 

Baskan Soner Çetin, olagan belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yaparken spor, kültür ve sanat etkinliklerine de büyük önem verdiklerini anlattigi konusmasini söyle sürdürdü:

“Atatürkçü durusun simgesi olan kadin voleybol takimi bizim için çok önemli. Biz böyle bir takim kurmak istedik. Takimimiz kurulusunun ikinci yilinda sampiyon olarak Sultanlar Ligine çikti. Bu sezon dünya devleriyle mücadele edecegiz. Iyi bir takim kurduk ve Avrupa hedefliyoruz. Artik Türkiye’de Çukurova konusuluyor. Bir belediye baskaninin kente yapacagi en güzel isler bunlardir. Inaniyorum ki bir gün Adanali çocuklar bu takimda oynayacaktir. En büyük hedefimiz budur.Her yil oldugu gibi 10 bin çocugumuza yüzme ögrettik. Bunun disinda çocuklarimiz futbol, tenis ve mücadele sporlarinda kurslarimiza devam ettiler ve yaz tatillerini degerlendirdiler. Buradaki kurslara katilanlara da bugün sertifikalarini verecegiz. Umarim yararlanmissinizdir. Bütün bu çabalar çocuklarimiz, gençlerimiz ve kadinlarimiz için.”

Baskan Soner Çetin, konusmasinin ardindan kurslari tamamlayanlara sertifikalarini verdi. Baskan Soner Çetin, Bülent Ecevit Parkinda yoga yapanlara da eslik etti.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı