Tarih: 22.05.2025 16:32

Kurbanlık Alacaklar Dikkat!

Facebook Twitter Linked-in

Birlik üyesi 6 bin üreticinin Kurban Bayramı için hazır olduğunu vurgulayan Başkan Şen, “Vatandaşlarımız tanıdıkları, bildikleri, sağlıklı ortamda hayvan yetiştiren üreticilerden alışveriş yapsın. 5-10 lira ucuz diye sağlıksız, kayıtsız hayvanlara yönelmesinler” dedi.

Kurbanlıkların Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından küpelenip sağlık kontrollerinden geçtiğini belirten Şen, “Hayvanların sadece kendileri değil, anne-babaları bile kayıt altında. Bu kayıtlar devlet sisteminde de mevcut” ifadelerini kullandı.

Fiyat konusunda birlik üyelerinin fahiş rakamlar talep etmediğini, pazarlıkla makul fiyatların belirlendiğini söyleyen Şen, “Ne üretici ne tüketici zarar görmesin” dedi.

Hayvancılığın sadece et üretimi olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Murat Şen, Adana Büyükşehir Belediyesi ile kırsal kalkınma projeleri üzerinde çalıştıklarını da açıkladı. “Yılın 12 ayı çadırda yaşayan üreticilerimiz için sosyal ve ekonomik destek şart. Bu konuda Büyükşehir ile iş birliği içindeyiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —