'Kutsal mirasa her zaman sahip çıkacağız'

'Kutsal mirasa her zaman sahip çıkacağız'

CEYHAN BELEDIYE BASKANI KADIR AYDAR'DAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERI MESAJI

Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebetiyle bir kutlama mesaji yayinladi.
Baskan Aydar mesajinda; “Çanakkale Zaferi milletimizin iradesinin, inancinin, azminin, bagimsizlik mücadelesinin, kahramanlik ve fedakârligin göstergesi olmakla birlikte en büyük onur mücadelelerimizden bir tanesidir. Sanli tarihimizde unutulmaz bir yere sahip olan bu mücadele, Çanakkale Ulusal Kurtulus Savasimiz, kutsal destan savaslara birer örnektir. Bu büyük zafer, vatan topraklarinin dört bir yanindan gelerek Çanakkale’de isgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlarinin, bugün Türk milletinin sahip oldugu birlik ve beraberligin ne kadar saglam temeller üzerine oturdugunu, bütün dünyaya en gür sesle ilan etmis olmasinin sembolüdür. Çanakkale Savasi, bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan topragina karsi duyulan bagliligin ve inancin o yüksek ruh halinde bir vücut olmasidir ki dönemin güçlü ve donanimli ordularina karsi kararliligin simgesidir.

 Türk Milleti vatanlari ugruna canlarini hiçe sayarak bagimsizligimizin mimarlari olan sehit ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacak, onlarin bizlere biraktigi kutsal mirasa her zaman sahip çikacaktir.

Dünya’da essiz bir zaferi bizlere armagan eden basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, aziz sehitlerimizi minnet ve sükranla aniyor, Çanakkale Zaferimizin 105. yilini kutluyorum.”