Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Kuzeni tarafından öldürüldü, organları 6 kişiye umut oldu

Kuzeni tarafından öldürüldü, organları 6 kişiye umut oldu

Adana'da anne ve babasının yanında kuzeni tarafından başındın vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybeden şahsın ailesi organlarını bağışlayınca 6 kişiye hayat oldu.Yüreğir ilçesine bağlı Serinevler Mah

Adana'da anne ve babasinin yaninda kuzeni tarafindan basindin vurulduktan sonra kaldirildigi hastanede yasam mücadelesini kaybeden sahsin ailesi organlarini bagislayinca 6 kisiye hayat oldu.Yüregir ilçesine bagli Serinevler Mahallesi'nde 11 Haziran günü H.C. saat 04.30 siralarinda ailesiyle birlikte kalan kuzeni Samet Caymaz'in evine gitti.

 

H.C bir süre içeride oturduktan sonra kuzeni Samet Caymaz'i babasi Veysel Caymaz ve annesinin yaninda basindan tabancayla vurdu. Ardindan H.C evden çikarak kaçti. Samet'in babasi ve annesi durumu polis ile saglik ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen saglik ekipleri yarali genci Yüregir Devlet Hastanesine kaldirdi. Samet'in dün yasam mücadelesini kaybetti.

 

 

Anne ve baba gözlerinin önüne vurulan çocuklarinin organlarini bagislama karari aldi. Samet Caymaz'in iki böbregi, kara ve akcigeri, kalbi ile gözleri alinarak 6 kisiye hayat verdi. Baba Caymaz, yegeninin sabaha karsi eve geldigini biraz oturduktan sonra gider gibi yapip oglunu kafasindan vurdugunu ve kaçtigini kendisinin pesinden gittigini ancak yakalayamadigini polisi aradigini daha sonra sahsi polisin yakaladigini söyledi. Baba Caymaz, oglunun hastanede hayatini kaybettigini insanlara bir faydasi olmasi için organlarini bagisladigini belirterek, 'Benim oglum öldü ancak organlari birilerine hayat versin istedik' dedi.

Caymaz'in organlari bagislandiktan sonra dün Buruk Mezarliginda topraga verildi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı