Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Leblebi Atma Cinayeti Davasına Karar!

Leblebi Atma Cinayeti Davasına Karar!

Leblebi Atma Cinayeti Davasına Karar!

Adana'da, dügünde 'leblebi atma' nedeniyle çiktigi öne sürülen ve bir kisinin hayatini kaybettigi silahli kavgayla ilgili tutuklu 3 sanik, 4 yil 4 aydan 14 yila kadar degisen hapis cezalarina çarptirildi. Adana 1. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, saniklar Abdulkadir S, Selim Ö. ve Dogan B, tutuklu bulunduklari cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Durusmada, müstekiler Naim ve Ibrahim Narin ile taraflarin avukatlari da hazir bulundu.

 

Saniklardan Abdulkadir S, pisman oldugunu belirterek, 'Keske olay gerçeklesmeseydi, takdir mahkemenin.' dedi. Sanik Selim Ö. de dügün günü tartismaya katilmadigini ve taraflari ayirdigini ileri sürerek beraatini istedi. Dogan B. ise sanik Abdulkadir S'nin tüfegi kendisinden dügünde havaya ates etmek için istedigini öne sürerek, 'Bana böyle bir olayin olacagini söyleseydi kesinlikle tüfegi getirmezdim ve dügün yerinde bulunmazdim.' ifadesini kullandi.

 

Mahkeme heyeti, 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapse mahkum ettigi sanik Abdulkadir S'nin cezasini, cinayeti haksiz tahrik altinda isledigi gerekçesiyle 14 yila indirdi. Dogan B. 'suça yardim' ettigi gerekçesiyle 9 yil 2 ay, Selim Ö. de 'suça katilmaktan' 4 yil 4 ay hapis cezasina çarptirildi.

Heyet, saniklar Abdulkadir S. ile Dogan B'nin tutuklulugunun devamina, Selim Ö'nün ise tahliyesine karar verdi. Adana'nin merkez Yüregir ilçesi Kiremithane Mahallesi'nde, geçen yil 16 Eylül'de arkadaslariyla dügüne giden Sabahattin Narin'in kafasina leblebi atilmasi yüzünden tartisma çikmis, ertesi gün Narin tüfekle öldürülmüs halde bulunmustu. Narin'i öldürdükleri iddiasiyla Abdulkadir S, Selim Ö. ve Dogan B. tutuklanmisti.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli